До Ясінянської громади завітали міжнародні партнери з Данії

квітня 06 / 2024

У четвер, 4 квітня у рамках двосторонньої співпраці між данським муніципалітетом Гульборгсунн та Ясінянською селищною радою з робочим візитом у Ясінянській територіальній громаді перебували Мер Гульборгсунну Саймон Хансен, команда BLF (Business-Lolland-Felster) та представники Програми «ULEAD з Європою».
Варто нагадати, що двостороння співпраця між данським муніципалітетом Гульборгсунн та дев'ятьма українськими громадами в Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, серед яких є Ясінянська громада, відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Посольства Данії в Україні та є невід’ємною частиною
данської підтримки в рамках Програми «U-LEAD з Європою».
Партнерські громади спільно працюють над ефективним використанням інструментів громадської участі, розвитку бізнесу та міжмуніципального співробітництва. Обміняються досвідом щодо залучення громадян до прийняття рішень та побудови сприятливого для бізнесу середовища, а також напрацьовуватимуть ідеї для втілення спільних проєктів.
Минулого року працівники Ясінянської селищної ради перебували на стажуванні у данському муніципалітеті Гульборгсунн, де мали змогу перейняти європейський досвід, а цього року данські колеги завітали до нашої громади.
Розпочалась зустріч з покладання квітів та лампадок до меморіалу загиблих Героїв Ясінянської територіальної громади, які віддали свої життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
Далі данські колеги завітали до Креативного простору «Креденц», де мали змогу ознайомитись з діяльністю простору та проектами, над якими команда простору зараз працює, а також ознайомились з діяльністю Благодійного фонду «Серця Янголів».
Офіційна частина зустрічі відбулася у приміщенні Ясінянської селищної ради, де колег, які завітали до громади було ознайомлено з енергоефективністю громади та сферою поводження з твердими побутовими відходами, з плани, потребами, проблемними питання у зазначених сферах та шляхами їх вирішення.
Під час робочого візиту, данські колеги завітали до Центру надання адміністративних послуг Ясінянської селищної ради, Лазещинського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Ясінянського історико-краєзнавчого музею, а також ознайомились з крафтовим виробництвом села Кваси.
Щиро дякуємо данським колегам з муніципалітету Гульборгсунн за співпрацю та візит до Ясінянської громади! А також, щиро дякуємо Програмі «ULEAD з Європою» за співпрацю, підтримку та можливість навчатись, розвиватись та отримувати цікавий європейський досвід!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар