Три закарпатські громади отримали гуманітарну допомогу від данського муніципалітету Гульборгсунн

жовтня 30 / 2022

Три закарпатські громади отримали гуманітарну допомогу від данського муніципалітету Гульборгсунн📣

Програма «U-LEAD з Європою» продовжує допомагати українським громадам долати виклики спричиненні війною. В рамках ініціативи «Мости довіри» данський муніципалітет Гульборгсунн передав гуманітарну допомогу для Горінчівської, Свалявської та Ясінянської громад Закарпатської області.

🗣 Як розповів керівник регіонального офісу U-LEAD у Закарпатській області Микола Сюсько, який відповідав за координацію надання допомоги, територіальні громади-партнери данського муніципалітету отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів.

✍️ Горінчівська сільська рада Закарпатської області одна з громад-партнерів муніципалітету Гульборгсунн та отримала гуманітарний вантаж. У громаді планують допомогу надати соціально вразливим категоріям населення та внутрішньо переміщеним особам.

💬«Допомогу спрямуємо для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у комунальних закладах нашої громади. Ми вже цей процес запустили, люди розпочали отримувати продуктові набори. Також частково ця допомога буде направлена на соціально вразливі категорії населення, зокрема для людей похилого віку, які проживають одні та потребують нашої підтримки. Така допомога від міжнародних партнерів є дуже вагомою для нашої громади та її жителів. У подальшому будемо визначати з нашими данськими колегами інші напрямки для розвитку подальшої співпраці», – розповів Іван Паш, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Горінчівської сільської ради.

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe Горінчівська територіальна громада Свалявська громада Ясінянська територіальна громада
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар