Закарпатська область та Люблінське воєводство підписали угоду про співробітництво

лютого 13 / 2024
Закарпатська область та Люблінське воєводство підписали угоду про співробітництво

🇺🇦🇵🇱В Любліні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай сьогодні підписав угоду про міжрегіональне співробітництво між Закарпатською областю та Люблінським воєводством Республіки Польща.
🤝 Роман Сарай разом із першим заступником голови Закарпатської обласної ради Андрієм Шекетою домовились з польськими колегами про поглиблення співпраці в галузях освіти, молодіжної політики, спорту, розвитку туризму і рекреації, охорони здоров’я, економіки, промисловості, сільського господарства, транспорту, торгівлі, охорони навколишнього середовища, місцевого самоврядування, гуманітарної допомоги, інформації, культури та мистецтв і т.д.
👌 Обговорили співпрацю між вузами та медичними закладами наших регіонів. Зокрема домовились про участь закарпатських вишів в Мережі університетів Ініціативи Тримор‘я, яка заснована під егідою Люблінського католицького університету імені Іоана Павла ІІ.
✍️ Разом із керівниками медичних закладів «Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака» Юрієм Яциною та директором Воєводської спеціалізованої лікарні ім. Стефана Кардинала Вишинського в Любліні Пьотром Матеєм обговорили питання реалізації спільного транскордонного проекту в рамках програми «Польща - Украіна» 🇺🇦🇵🇱.
👌 - «Це важлива для нашого краю подія. Обидва регіони – і Закарпаття, і Люблінське воєводство, закріпили співпрацю, яка вже має кількарічну історію. Багато вже досягнуто. Впевнений, що сьогоднішня угода дасть ще більший поштовх для розвитку наших регіонів», - заявив Роман Сарай 🇺🇦🤝🇵🇱.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар