На Закарпатті відкрили інтеграційно-ресурсний центр

березня 03 / 2024


«Точка доступу» – інтеграційно-ресурсний центр, що днями відчинив свої двері для жителів Тячівської ТГ та українців з числа ВПО. Масштабний проєкт на базі місцевого Будинку культури реалізували УВКБ ООН в Україні спільно з Регіоном Карпат NEEKA та Тячівською міською радою. Головна мета проєкту – допомогти внутрішньо-переміщеним особам інтегруватися у місцеву громаду, створити місце для збору молоді та об’єднати перспективних хлопців та дівчат задля реалізації ініціатив з покращення рідної громади.

Розпочали облаштування простору ще у 2023 році. На площі близько 300-та квадратних метрів створили молодіжний хаб, актову залу, коворкінг центр та залу для танців. У центрі є місця для роботи та проведення вільного часу. Всього за рік вдалося провести капітальний ремонт приміщень, закупити необхідні меблі та обладнання та створити простір у якому затишно та цікаво проводити час як дорослим так і малим.

Тячівська міська рада вже близько року співпрацює з міжнародними організаціями. Тому центр – результат тісної взаємодії та титанічної роботи партнерів. На базі центру створили Молодіжну Раду, що активно працює та залучає молодих хлопців та дівчат до громадської діяльності, спільно з органами місцевого самоврядування реалізовують проєкти та ініціативи, що урізноманітнюють культурне життя тячівців. Простір відкритий для всіх жителів громади, тому кожен охочий має можливість використовувати кожну залу та приміщення, що відтепер доступно, як для місцевих мешканців так і для українців з числа ВПО.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар