Реабілітація та оздоровлення військовослужбовців на Закарпатті (відео)

лютого 19 / 2024



Фізіотерапія, грязелікування, масажі та ще багато інших лікувальних процедур надають у рекреаційних закладах нашого рідного Закарпаття. Основний профіль оздоровлення пацієнтів – це лікування мінеральними водами. У закладі безкоштовно проходять реабілітацію та оздоровлюються військовослужбовці. У своїй практиці лікарі використовують новітні методи лікувальної фізкультури.

Програма спрямована на реабілітацію опорно-рухового апарату та розрахована мінімум на 7 днів. Складається із надання 39 основних процедур, які призначаються лікарем та відпускаються під його контролем. Один із напрямків, який використовують фахівці під час реабілітації пацієнта – це кінезотерапія.

Кінезотерапія лікує різноманітні патології опорно-рухового апарату, зокрема після перенесених переломів та травм. Санаторії найбільшу увагу приділяють бальнеології – використанню з лікувально-профілактичною метою мінеральних вод. На їх основі в оздоровниці готують різноманітні ванни: класичні (йодобромні, хвойні, з додаванням ефірних олій), та такі, що засновані на новітніх наукових розробках. Також з лікувальних процедур у рекреаційному закладі є термальний басейн.

Під час проходження реабілітації особливу увагу приділяють харчуванню. Важливе правильне вживання вуглеводів, білків, жирів, вітамінів і мінералів. У обох санаторіях використовують унікальні методи та пристрої для лікування дихальної системи. Зокрема, це соляна кімната та паро – струменева інгаляція. У рекреаційних закладах оздоровлюються не тільки військовослужбовці.

Чимало українців щороку приїздять до нашого рідного Закарпаття аби підкріпити здоров’я. Вищевказані процедури призначаються лікарем після огляду в індивідуальному порядку, враховуючи основний та супутні діагнози.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар