Новини по нашому 708 Переглядів 0 Рейтинг

Гарячі джерела Закарпаття лікують навіть депресію

вересня 25 / 2023

Гарячі джерела або термальні води Закарпаття – це чудова нагода не тільки відпочити, а й поправити своє здоров’я за вигідними цінами.

Термальні води Закарпаття – де знайти, чим корисні?
Гарячі джерела здавна застосовувалися на лікування хворих (римські, тбіліські терми), відповідний розділ медицини називається бальнеологія. Список показань до перебування на курортах дуже великий: це захворювання органів дихання, системи кровообігу, опорно-рухового апарату, порушення обміну речовин.

Гарячі джерела використовують комплексно у програмах антистресової терапії, омолодження, лікувального голодування, корекції фігури та зміцнення імунітету. Найпопулярніші місця, де фішкою є гарячі джерела – Ісландія, Угорщина, Італія, Грузія, США, Чехія, Японія, де знаходяться відомі геотермальні курорти, аква-центри та басейни. В Україні це Закарпаття.

Найпопулярніші та найвідоміші термальні води та гарячі джерела Закарпаття зручно розташовані на околицях основних доріг, по автомобільній трасі:

Мукачево – Берегове;
Мукачеве – Хуст;
Мукачево – Ужгород.
Термальні води Берегівського знаходяться за 20 км від міста Мукачево та 70 км від Ужгорода, поблизу кордону з Угорщиною — це курорт Косино та місто Берегове.

Термальний комплекс «Жайворонок – Пачирта».
Термальні води "Жайворонок"
Термальні води “Жайворонок”
Комплекс «Жайворонок – Пачирта» розташований у місті Берегове. Це сучасний термальний басейн, який побудований у стилі римських купалень наприкінці 2011 року. До послуг гостей гарячі джерела води наповнюють два басейни.

Великий басейн розрахований на 80 осіб, площею 160 м кв., найменший — 15-16 м кв., глибина басейну від 90 до 140 см. Поруч із комплексом готель, ресторан, дегустаційна зала вина.
В основному басейні температура води — 31-33 градуси, також у ньому функціонують гідромасаж, гейзер та два водоспади. А в окремому куточку басейну обладнано так зване джакузі, де температура води становить 42-45 градусів.
Перебування в гарячій мінеральній воді чудово очищає пори шкіри і практично на очах загоює дрібні рани.
Цілющі властивості цієї води доведені багатьма дослідженнями лікарів та особистим досвідом відвідувачів. Читайте на сайті: ціни на термальний басейн Жайворонок.

Адреса: місто Берегове, Термальний комплекс «Жайворонок — Пачирта», сайт: Термальні води Жайворонок.

Комплекс «Термальні води Косино»
Термальні води Закарпаття
Термальні води Косино ціни 2022 рік
Найбільший термальний курорт України, розташований на території 200-річного дубового гаю площею 8 гектарів. Територіальне розміщення комплексу поблизу кордону з Угорщиною суттєво вплинуло на стиль, де він виконаний. В основному це австро-угорський стиль, якому відповідають біла штукатурка і коричневе дерево, спеціальні різьблення по ньому.

Якщо заглянути всередину комплексу, ви побачите рецепцію та великий хол. Все виконано в австро-угорському стилі, особливо його, підкреслює діюча австрійська піч на дровах, раритетний настінний годинник, зроблений вручну штори, з притаманною цій території вишивкою у вигляді тюльпанів.

Ще 15 років тому на цій території знаходилася стара база. А у 2006 році територію викуплено, потім у 2012 році запущено 5-річний проєкт з розвитку оздоровчо-рекреаційного комплексу. Збудований власний готель.

Склад води унікальний не лише для України, у Європі подібні гарячі джерела є лише в одному місці — у всесвітньо відомому курорті «Хайдусобосло» (Угорщина).

Термальна вода Косино підійматися зі свердловини глибиною 1190 м, її температура близько +55 °C, до басейнів комплексу вона потрапляє охолодженою до температури +32-41 °C. Вода солона на смак, з-за багатого вмісту заліза має каламутний, жовтий відтінок.

Медичні показання для лікування термальними мінеральними ваннами Космно:

Захворювання опорно-рухового апарату
серцевої та судинної периферичної нервової біліарної системи
периферичних судин
шкірні захворювання.
Адреса: Берегівський район, село Косонь, додаткова інформація на сторінці: Термальні води Косино.

Термальний комплекс «Теплі води»
Теплі води
Теплі води
Головний потенціал комплексу «Теплі води», це гарячі джерела, які наповнюють лікувальні ванни з термальною мінеральною хлоридно-натрієвою, борно-бромною водою з підвищеним вмістом йоду температурою 36-38 С°.

Гарячі джерела показані до застосування:

Захворювання опорно-рухового апарату
Захворювання серцево-судинної системи
Захворювання нервової системи гінекологічні захворювання
Захворювання органів дихання (не туберкульозного характеру)
Читайте також: ціни на термальний басейн Теплі води Велятино

Адреса: Хустський район, село Велятине, подробиці на сторінці термальний комплекс «Теплі води».

Санаторій «Термал стар» , с.Нижнє Солотвине, Ужгородський район
Термал стар
Термал Стар
Санаторій «Термал стар» розташований за 12 кілометрів від міста Ужгород та за 35 кілометрів від міста Мукачево, в мальовничій місцевості Карпат, на березі озера.

Оточений гірськими лісами, оповитий кришталево чистим повітрям санаторій дарує незвичайні можливості для прекрасного відпочинку та лікування на Закарпатті.

Санаторій займає площу 12 га. Бальнеологічні процедури комплексу «Термальні води Закарпаття» унікальні тим, що в основі лікування лежать природні висококремнисті мінеральні термальні води Закарпаття (високомінералізована хлоридно-натрієва слабокисла термальна та слабомінералізована гідрокарбонатна кальцієво-натрієва).

Показаннями до лікування в Термал-Стар є:

захворювання органів опорно-рухового апарату
периферичної нервової системи
захворювання шкіри захворювання
серцево-судинної системи травної
сечостатевої систем
загальне зниження життєвого тонусу
психоемоційні розлади.
Адреса: Закарпатська обл., Ужгородський р-н, с. Нижнє Солотвино,226

Санатороно-курортний комплекс «Термал-Стар», подробиці на сторінці: санаторій Термал Стар.

Санаторій «Теплиця», м. Виноградів
Гарячі джерела термальних вод санаторію «Теплиця» надходять із надр Чорної гори у місті Виноградове. Ці мінеральні термальні води розрізняються температурою, рівнем мінералізації та своєю хімічною формулою.

Мінеральні води рекомендується для зовнішнього та внутрішнього застосування. У санаторії «Теплиця» мінеральними питними водами ефективно лікують:

Серцеву систему;
органи травлення;
органи рухового апарату;
шкірні захворювання;
ендокринні захворювання.
У «Теплиці» є бювет, мінеральні басейни та термальні відділення. Усі охочі зміцнити своє здоров’я, відновити сили, постійно приїжджають до санаторію, що став дуже популярним місцем для відпочинку та лікування.

Термальні, мінеральні води та джерела санаторію «Теплиця» в Закарпатті — це ідеальне місце, де можна чудово відпочити, оздоровитися, провести омолодження всього організму за допомогою СПА процедур, кріосауни, масажів, мінеральних ванн, питного курсу мінеральної води, багатої кремнієм, сауни, хамам., Скупатися в термальній воді, дихати чистим повітрям, здійснювати прогулянки буковим лісом, слухаючи спів птахів.

Адреса: Виноградівський район, м. Виноградове, санаторій «Теплиця», подробиці на сторінці Теплиця.

Ми впевнені, гарячі джерела Закарпаття, у осінній чи зимовий період, зможуть приємно Вас здивувати, покращити Ваше самопочуття. Відвідавши термальні курорти Закарпаття, Ви знайдете багато інших причин, щоб повернутися сюди протягом наступного року.

Туристичний путівник “Турінформ Закарпаття”
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар