Рак легенів: діагностика та лікування на Закарпатті (відео)

лютого 09 / 2024



Пан Михайло страждає на хронічний бронхіт. Прийшов на обстеження до Центру легеневих хвороб. Каже, дружина настояла, аби впевнитися чи все в порядку зі здоров’ям. Пацієнта підготували до обстеження – ввели ледокаїн і за допомогою сучасного високотехнологічного обладнання, придбаного за грантові кошти, проведуть бронхоскопію. Майже 2500 бронхоскопій за рік проводиться у Центрі легеневих хвороб.

З них у середньому виявляють 150 випадків злоякісних новоутворень. Здебільшого це чоловіки передпенсійного та пенсійного віку, хворіють і жінки – 30-35%.

Після діагностування раку та за наявності показів до хірургічного лікування, пацієнта оперують у хірургічному корпусі. А далі направляють за потреби у хіміо – та променевій терапії у протипухлинний центр. Проблема у тому, що люди звертаються на 3-4 стадії раку легенів, що ускладнює лікування та прогнози на одужання пацієнта. Тому питання ранньої діагностики – тут вкрай актуальне. У Центрі є все необхідне для якісного надання послуг. Високотехнологічне, якісне обладнання, фахівці. Рак легенів – на першому місці серед онкохвороб – і за кількістю, і за темпами розповсюдження, і за смертністю.

Сегмент населення з високою вірогідністю розвитку недуги – це люди старше 50 років, які тривалий час палили! І заклики, що куріння вбиває – тут не допомагають! Так само, як і до регулярних обстежень! На жаль!

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар