На Закарпатті вшанували пам’ять воїнів 128-ої бригади, які загинули під час війни з росією

січня 27 / 2024

Пам’ять воїнів 128-ої бригади, які загинули під час війни з росією, сьогодні вшанували в смт. Середнє. У храмі Української греко-католицької церкви «Успіння пресвятої Богородиці» відбулася спільна молитва за участі духовенства, органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості.
🇺🇦 Наказом командира бригади за проявлену мужність, героїзм та незламність духу було посмертно нагороджено полеглих воїнів орденом «Хрест Героя». Нагородою, започаткованою побратимами з 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила спільно з Всеукраїнським об’єднанням «Ми Українці». Т.в.о. командира бригади підполковник Віктор Кириченко урочисто вручив ордени родичам загиблих.
🇺🇦 З метою збереження національної пам’яті, дані про кожного нагородженого віськовослужбовця внесуть у книгу пам’яті. Вона зберігається у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла УКГЦ у Львові. - «Ми впевнені, що кожен гірський штурмовик пам’ятає і пам’ятатиме побратимів, які назавжди в строю. Українці не забудуть нікого», - сказав один із організаторів заходу капітан Борис Кондратюк.
🇺🇦 Звертаючись до присутніх родичів загиблих військовослужбовців, виконуючий повноваження голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета сказав: «Жодні, навіть найщиріші слова співчуття, не можуть замінити батькам дітей, дружинам – чоловіків, а дітям – загиблих батьків. Ми повинні вшановувати пам’ять загиблих воїнів. Маємо пам’ятати кожного, хто у найважчий для України час, ціною власного життя, боронив рідну землю. Нашим обов’язком є зробити усе можливе, щоб жертовність загиблих військовослужбовців не була марною…»
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар