Олександр Пацкан: Закарпатський ІТ-кластер співпрацюватиме з провідними угорськими спільнотами айтівців

січня 27 / 2024


Керівництво області та представники IT Cluster Transcarpathia взяли участь у бізнес-форумі в Будапешті. Відкриваючи захід, заступник голови ОВА Олександр Пацкан розповів про цифровізацію регіону та створення найбільшої спільноти айтівців у перші місяців повномасштабного вторгнення.
💬 «Закарпатський ІТ-кластер сьогодні об’єднує понад сотню резидентів. У його складі – провідні українські й міжнародні компанії, а також ФОПи, які створюють унікальні інноваційні та високотехнологічні продукти», – зазначив Олександр Пацкан.
🔹CDTO області додав, що ця спільнота є потужним осередком для розвитку айті-екосистеми і підтримки економіки Закарпаття. Зараз вона готова налагоджувати співпрацю з іноземними компаніями та бізнесом, а ОВА її в цьому активно підтримує.
✅ Під час форуму керівники Закарпатського ІТ-кластера, його резиденти та представники ІТ Асоціації Угорщини, Угорського кластера цифрових експортних інновацій розповіли про ключові напрямки діяльності своїх спільнот і домовилися про подальше партнерство.
🤝 Також вони підписали Меморандум про співпрацю, який сприятиме обміну досвідом між організаціями, їхньому розвитку, започаткуванню та реалізації спільних інноваційних проєктів.
📍Олександр Пацкан відзначив, що це важливий крок для посилення співробітництва між Закарпаттям та Угорщиною у сфері цифрових технологій.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар