Реабілітаційний комплекс в Ужгороді потребує підтримки держави

січня 24 / 2024


🦾🦽Реабілітаційний комплекс в Ужгороді потребує підтримки держави

Про це ішлося під час зустрічі заступника голови облради Василя Дем’янчука та керуючої справами Мирослави Ливч із представниками обласного осередку Української Федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату.

На запрошення останніх представники облради оглянули реабілітаційний центр для людей з інвалідністю та ветеранів війни ім. О. Кравця, яким опікується згаданий осередок.
Реабілітаційний комплекс складається з трьох частин і може обслуговувати до 60 -100 людей у місяць.

Тут є кабінети військового спеціаліста, активної реабілітації, масажний кабінет та спортивна зала зі спортивним інвентарем та із тренажерами та спеціальним ліфтером для підйому хворих з ураженими кінцівками з метою навчанню хотьбі. Всі послуги ветеранам та особам з інвалідністю тут надаються .повністю безкоштовно»…

У закладі вже сформувалася чимала черга пацієнтів. Всі лікарі працюють на волонтерських засадах. Однак, центр не узмозі покривати самотужки ряд комунальних платежів та інших витрат. У зв’язку з цим представники реабілітаційного центру звернулися до облради з проханням, можливо, у межах окремих програм, підтримати заклад матеріально.

Довідково
Проект спорудження реабілітаційного центру у приміщенні колишньої котельні, площею 1600 квадратних метрів, бере початок ще з 2013 року. Його ініціювали в Закарпатському обласному осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, якому Ужгородська міська влада передала приміщення у вересні 2014 року. Проект зрушив з місця у 2020 році, коли його підтримало Посольство США в Україні.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар