Закарапття у трійці лідерів серед регіонів України із запровадження цифровізації! (відео)

січня 13 / 2024


Закарапття у трійці лідерів серед регіонів України із запровадження цифровізації! А це 21 реалізований проєкт! Підсумки роботи за 2023 підбили у ОВА краю. Зокрема презентували 10 основних напрямків, які активно розвивали минулоріч. Успішно функціонують 13 онлайн – сервісів на порталі Допомога Закарапття, яку в народі називають Закарпатською Дією.

Питання відкритих даних – у пріоритеті для краю. У цьому напрямку запровадили низку сервісів, провели навчання для чиновників, які з ними працюють. Розвиток мережі ЦНАПів та послуг, які надаються – не менш важливий напрям для Закарпаття. 13 центрів відкрито у краї протягом 2023 року. Охоплено 58 громад із 64.

Решту – запустять у 2024, запевнив Олександр Пацкан. Паралельно розвивають у регіоні мережу Дія. Центрів. Сприяє реалізації цифровізації у краї – співпраця з міжнародними організаціями. Окрема увага – цифровій освіті у краї. З запланованих 170 тисяч – 136 тисяч закарпатців отримали сертифікати про здобуття навичок з цифровізації. А ще активно запроваджували протягом року електронні журнали та щоденники у навчальних закладах. Наразі працюють над переведенням управління освіти області у цифровий формат – це у планах на 2024 рік. Також говорили про кібербезпеку.

Також у планах на 2024 рік: крім завершення електронного документоообігу, мережі ЦНАПів, ДІЯ.Центрів, навчання та тренінги з цифровізації. Анонсували запуск застоунку Моє Закарапття у березні, де всі сервіси будуть доступні у смартфоні. Працюють над кабінетами роботодавця та ветерана. Кажуть, усе, аби зробити життя закарпатців легшим і кращим.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар