Виклики війни змушують шукати й застосовувати нові підходи та сміливі рішення для оптимізації роботи ЦНАПів

липня 19 / 2023
⚡ Виклики війни змушують шукати й застосовувати нові підходи та сміливі рішення для оптимізації роботи ЦНАПів. На цьому наголосив заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан під час відкриття семінару-тренінгу «Надання якісних адміністративних послуг в умовах кризового реагування та відновлення» у Пилипці.

Протягом трьох днів понад 80 представників тергромад, ЦНАПів Закарпаття й інших регіонів будуть ділитися досвідом побудови ефективної команди та управління, покращуватимуть процеси надання адмінпослуг і вдосконалюватимуть механізми посилення роботи центрів в умовах воєнного стану. Захід за сприяння Закарпатської ОВА та підтримки уряду Великої Британії організувала UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

💬 «Повномасштабне вторгнення не стримало розвиток і розбудову мережі ЦНАПів на Закарпатті та в Україні загалом. Оптимізація діяльності наявних центрів і відкриття нових, збільшення кількості послуг, зокрема для ВПО й військовослужбовців, та покращення вже запущених сервісів – ключові напрямки нашої спільної роботи. Вдосконалюємося, працюємо ще ефективніше і разом долаємо всі труднощі», – підкреслив Олександр Пацкан.

З вітальним словом онлайн та офлайн також виступили спеціаліст з парципаторного управління та залучення громад Програми ПРООН з розвитку регіонів Володимир Кебало, начальниця управління системного розвитку надання адміністративних послуг Міністерства цифрової трансформації Марина Бобраніцька, регіональна координаторка ПРООН у Закарпатській області Есма Умерова й Роман Молдавчук, директор департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА.

➡️ Учасники заходу сьогодні вже обговорили політику щодо утворення ЦНАПів, зокрема й з урахуванням норм безбар'єрності, інструменти реалізації ветеранської політики та механізми надання відповідних адмінпослуг, а також особливості роботи й перспективи розширення мережі Дія.Центрів у Закарпатській області.

Своїм досвідом цифрового розвитку регіону і трансформації ЦНАПів поділилися й фахівці з Дніпропетровщини, Київщини та Івано-Франківщини. Окрім цього, присутні мали можливість розглянути ключові аспекти відновлення системи надання адмінпослуг жителям Луганської області після повномасштабного вторгнення РФ 🫶

📍 Наступними днями учасники семінару-тренінгу, що триває в межах проєкту ПРООН «Посилення стійкості громад в регіонах України», обговорюватимуть цифровізацію соціальної сфери, успішні приклади адаптації ЦНАПів в умовах воєнного часу та особливості взаємодії з територіальними підрозділами і суб'єктами надання послуг.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар