На Тячівщині щодня зустрічаються, розкладають сітку та починають плести (відео)

січня 12 / 2024


Щодня зустрічаються, розкладають сітку та починають плести. У селищі Тересва волонтери активно плетуть маскувальні сітки для військових. Навколо цієї доброї справи об’єднують всіх небайдужих українців. Займаються такою діяльністю вже близько двох років, ще з початку повномасштабного вторгнення. Тоді жінки робили сітку з підручних матеріалів, навіть власноруч виготовляли основу. Кошти на створення захисту збирали на ярмарках, благодійних заходах, та навіть здавали російську літературу на макулатуру, а вже за виручені кошти закуповували все необхідне.

Сьогодні волонтери створюють вже професійні сітки. Вони виготовлені із спеціального матеріалу, що не затримує вологу та має відповідне забарвлення. Тому у несприятливі погодні умови, сітка не намокне та не стане важкою. Тісно співпрацюють з місцевими волонтерськими організаціям, родинами захисників та бійцями, що зараз боронять державу від окупантів.

За час своєї діяльності волонтерам вдалося сплести вже більше 200 сіток. Закарпатці допомагають фізично та фінансово. Залучають і дошкільні заклади освіти, а також школи та професійні училища.

Волонтери вкотре наголошують, що наші військовослужбовці надзвичайно потребують маскувальних сіток. Адже війна в Україні триває та захисникам сьогодні як ніколи потрібен наш захист.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар