Важливо! Зміни щодо прикордонного режиму (відео)

січня 12 / 2024


Для в’їзду, перебування, проживання, проведення робіт та пропуск у прикордонну смугу необхідний дозвіл. Відповідні зміни набули чинності 23 вересня 2023 року, а 7 грудня вступила у дію і постанова Кабінету Міністрів України №1292. Порядок цих норм роз’яснили прикордонники. Для закарпатців, які проживають у прикордонні – а таких у краї чимало, окреме роз’яснення на прикладах. Далі – пряма мова.

Наразі форма документу ще допрацьовується. Обіцяють – на початок лютого. Дозвіл надається безкоштовно на рік за зверненням до прикордонного підрозділу, до якого відноситься населений пункт, у будь – якій зручній формі, зокрема у письмовій чи електронній за наявності цифрового підпису.

До звернення щодо отримання дозволу потрібно долучити пакет документів. Для підприємств, які планують проводити первинні роботи у зоні прикордонної смуги – також згідно вимог потрібні звернення та документи. Для руху Закарпаттям транзитом, без з’їзду з державних автошляхів – дозвіл не потрібен. Також прикордонники запевнили, зупиняти нікого на дорогах державного значення не будуть!

Місяць триватиме роз’яснювальна робота серед краян. Далі опрацьовуватимуть запити і надаватимуть у 10 – денний термін дозволи. А потім перейдуть до перевірки їх наявності у громадян. Відповідальність за відсутність дозволу – адміністративна. Штраф 1700-3400 гривень за порушення прикордонного режиму.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар