Про безпекову ситуацію, належні умови проживання переміщених українців та реабілітацію військових у краї говорили сьогодні

січня 08 / 2024
Про безпекову ситуацію, належні умови проживання переміщених українців та реабілітацію військових у краї говорили сьогодні під час зустрічі голова обласної ради Роман Сарай та голова ОВА Віктор Микита з депутатом Бундестагу Маркусом Фабером.
Спікер облради Роман Сарай в особі пана Маркуса Фабера висловив вдячність уряду Німеччини та усьому німецькому народу – за величезну підтримку, надану Україні під час війни з росією. «Фінансова, військова, технічна, гуманітарна – будь-яка допомога є дуже важливою для нашої країни. Німеччина надала прихисток десяткам тисяч наших громадян, піклується про них, підтримує їх. Німецький уряд також виділяє гранти багатьом нашим громадським організаціям, волонтерам, талановитій молоді, засобам масової інформації – підтримуючи їх у цей не простий час. Ваша країна допомагає нашій армії – і технічно, і фінансово, і організаційно. Тисячі українських військових навчаються в Німеччині, а поранені - проходять лікування та реабілітацію. Майже у всіх сферах життя України відчувається підтримка Німеччини. Українці завжди пам’ятатимуть і цінуватимуть те, що німецький народ був поряд у надважкий для України час», - зазначив Роман Сарай та додав, що облрада зацікавлена у подальшому розширенні співпраці, налагодженні дружніх стосунків у різних сферах як на рівні регіонів – з федеральними землями, округами та районами, так і на рівні територіальних громад.
Під час зустрічі німецькому парламентарю було презентовано проєкт обласного реабілітаційного центру військовослужбовців «4.5.0. Recovery center» - одного із головних пріоритетів Закарпаття на 2024-2025 роки. Планується, що Центр обслуговуватиме до 500 пацієнтів щомісячно. Зокрема, понад 5 тис. кв. м площі дозволяє розмістити тут сучасні методи реабілітації для повноцінного відновлення пацієнтів. Також проєктом передбачається понад 100 стаціонарних ліжок та 4 палати інтенсивної терапії, інші необхідні приміщення для оздоровлення воїнів. Відзначимо, що реалізації проєкту вже долучилися Угорщина, Австрія та Чехія. Керівники Закарпаття висловили сподівання, що незабаром і Німеччина долучиться до втілення цього амбітного проєкту.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар