Попри війну медична галузь на Закарпатті продовжує розвиватися

січня 03 / 2024

Якщо коротко підбити підсумки 2023 року, то отримаємо кілька таких цифр.
✅Упродовж минулого року сформували та затвердили спроможну мережу єдиного госпітального округу, що включає 7 найпотужніших закладів обласного підпорядкування (надкластерні), 7 кластерних (багатопрофільні лікарні районного рівня) та 8 лікарень загального профілю, які надають медичну допомогу не менше ніж за 8 напрямками.
✅Понад 346 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали медичну допомогу в закладах охорони здоров’я краю.
✅Для покращення умов перебування та оновлення матеріально-технічної бази медичним закладам із державного та обласного бюджетів спрямували 522 млн грн. За ці кошти закупили 3 КТ, 1 ангіограф, 9 рентген-діагностичних установок, 26 санітарних автомобілів, 3 операційні столи, нейрохірургічний операційний мікроскоп, апарати для штучної вентиляції легень та дихальні апарати.
✅Крім того, область централізовано отримала препарати та вироби медичного призначення для лікування інсульту, інфаркту, онкології, захворювання нирок тощо на 313,6 млн грн.
✅Розпочалася робота щодо будівництва сучасного реабілітаційного центру в Ужгороді на вул. Грибоєдова. Зараз фахівці працюють над проєктом, тривають пошуки донорів для втілення його в життя.
✅Область продовжує приймати на лікування та реабілітацію військових після поранень. Понад 6 тисяч героїв отримали медичну допомогу у лікувальних закладах Закарпаття.
✅Цьогоріч завершилося будівництво туберкульозної лікарні на 100 ліжок у с. Нижня Апша Тячівського району. Черговий успішно реалізований грантовий проєкт, завдяки якому в області буде доступною кваліфікована допомога хворим на туберкульоз, а якісна діагностика сприятиме зменшенню кількості випадків захворювання.
🤝Упродовж року понад 40 закарпатських медиків допомагали колегам на деокупованих територіях у Херсонській, Запорізькій та Харківській областях.
🕯На жаль, 4 працівників галузі охорони здоров’я краю загинули при виконанні обов’язків в лавах ЗСУ.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар