Сьогодні відбувся круглий стіл щодо соціальної підтримки сімей осіб, зниклих безвісти

грудня 22 / 2023
✔️ Сьогодні відбувся круглий стіл щодо соціальної підтримки сімей осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, який організувала профільна Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України.

У заході взяли участь нардепи, представники центральних органів виконавчої влади, Офісу Президента, Уповноваженого ВРУ з прав людини, установ і відомств, громадських організацій та інші. До засідання круглого столу онлайн також долучився Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА.

👉 Учасники обговорили комплексні механізми покращення системи надання соціальної підтримки ветеранам, військовослужбовцям та членам їхніх сімей, родинам загиблих, полонених та зниклих безвісти захисників і захисниць.

📍Петро Добромільський прокоментував, що цьогоріч на соціальну підтримку цих категорій населення з обласного бюджету Закарпаття спрямували понад 35 млн грн. Зокрема, сім’ям зниклих безвісти надали одноразову грошову допомогу на суму більш ніж 1 млн грн. За цільовими регіональними програмами впродовж року фінансові виплати отримали 1053 захисники та захисниці.

💬 «Зараз перед нами стоїть завдання – комплексно подбати про соціальну допомогу нашим військовим та їхнім рідним. У межах чинних обласних програм фінансову підтримку надаємо пораненим бійцям, демобілізованим захисникам і членам родин загиблих чи зниклих безвісти військовослужбовців», – підкреслив Петро Добромільський.

За його словами, в регіоні працюють над тим, щоб захисники й захисниці мали доступ до належного медичного забезпечення, зубопротезування, психологічної допомоги, перекваліфікації, навчання та могли отримати власне житло.

☝️Також Петро Добромільський зазначив, що низку важливих соціальних послуг ці категорії населення вже можуть отримати онлайн через портал Допомога Закарпаття, а на забезпечення їхніх потреб в обласному бюджеті на наступний рік передбачили близько 40 млн грн.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар