15 громад Закарпаття представили власні результати участі в проєкті Міжнародної організації з міграції «Людський вимір – Інклюзивні дані для стабільності та розвитку»

грудня 11 / 2023

Під час регіонального форуму, що відбувся на Ужгородщині, вони поділилися успішним досвідом ефективного залучення донорського фінансування для відновлення та розвитку, покращення і забезпечення співпраці між місцевою владою, організаціями громадського суспільства й іншими ТГ💪
У заході взяв участь Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА. Він привітав учасників та підкреслив важливість втілення такої ініціативи для громад і регіону загалом.
💬 «В умовах децентралізації наше першочергове завдання – підтримувати територіальні громади, сприяти втіленню їхніх стратегій розвитку, – зазначив Петро Добромільський. – Завдяки проєкту МОМ громади 10 областей під керівництвом кваліфікованих менеджерів-наставників мали можливість провести аудит інтересів своїх мешканців та за допомогою грантових коштів реалізувати власні потрібні кейси».
За його словами, впродовж кількох місяців до діалогових сесій, збору й аналізу матеріалів, створення планів реагування громади залучали різні категорії населення – представників органів влади, громадських організацій та місцевих мешканців. Для всіх етапів реалізації проєкту громади отримали необхідне матеріально-технічне забезпечення від партнерів з МОМ.
🫶 Під час форуму громади-учасниці ініціативи поділилися найкращими практиками координації та об’єднання зусиль. Зокрема, про те, як влада формує і розвиває громаду, залучаючи вимушених переселенців, молодь та інших, розповіли представники Полянської ТГ.
💁🏻‍♂️ Про волонтерський рух та розвиток організацій громадянського суспільства для формування безпеки поінформувала Іршавська ТГ. Батівська громада розповіла про безпеку й комфорт як запоруку згуртованості мешканців та вимушених переселенців.
☝️У межах заходу Виноградівська, Довжанська, Синевирська та Углянська громади презентували свої плани реагування. Представники розповіли про власні виклики, можливості, перші результати та плани щодо розширення.
✅ Свій шлях від подання проєктної заявки до реалізації розробленої стратегії озвучили представники Костринської, Королівської, Свалявської та Білківської ТГ.
🔹 Під час панельних дискусій учасники форуму наголосили, що проєкт Міжнародної організації з міграції дав можливість громадам краще відчути соціальну згуртованість та реалізувати важливі для розвитку й відновлення ініціативи. Це відзначили у своїх презентаціях представники Нересницької, Бедевлянської, Холмківської та Колочавської громад.
Заступник голови ОВА Петро Добромільський подякував громадам-учасницям ініціативи та міжнародним партнерам за реалізацію низки корисних проєктів для місцевих мешканців і внутрішньо переміщених осіб 🤝
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар