Продуктивний день для українсько-румунського співробітництва

листопада 08 / 2023

У складі української делегації взяв участь у зустрічі експертів України та Румунії щодо вирішення питань будівництва мостового переходу через річку Тиса на українсько-румунському державному кордоні між населеними пунктами Біла Церква (Україна) — Сігету-Мармацієй (Румунія), що відбулася у м. Сігету-Мармацієй.
📌У ній також взяли участь Ірінел Скріостяну, Державний секретар Міністерства транспорту та інфраструктури, голова повітової ради округу Марамуреш Ionel Bogdan, представники Міністерства транспорту та інфраструктури, Національної компанії з управління автомобільними дорогами, представники місцевої влади Румунії, фахівці Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області, митниці.
❗️Для ефективної комунікації учасники прийняли рішення про створення робочої групи, до складу якої увійшли всі зацікавлені та відповідальні за реалізацію проєкту структури та відомства. Усе для того, щоб максимально прискорити вирішення всіх питань, що стосуються будівництва, дозволів тощо.
🚜Румунська сторона поставила перед собою дуже амбітну мету - до осені 2024 року завершити будівництво мосту через Тису та пункту пропуску на своїй території. У ході зустрічі відвідали також будівельний майданчик, оглянули хід робіт.
✏️Наше завдання зараз - оптимізувати роботу, щоб якомога швидше виготовити проект і розпочати зведення пункту пропуску на українському боці.
✅Актуальність питання розбудови прикордонної інфраструктури для Закарпаття важко переоцінити. Особливо у контексті історичного рішення Єврокомісії про початок перемовин з Україною щодо вступу у ЄС.
📌Відкриття нових пунктів перетину дозволить зменшити навантаження на інші КПП, скоротити черги, більш рівномірно розподілити рух автомобільними коридорами. Створення умов для перетину кордону для вантажного транспорту дуже потрібне для країни загалом і Закарпаття зокрема.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар