Громади України та Румунії стають ближчими - Віктор Микита

серпня 18 / 2023

15 серпня український уряд схвалив проєкт угоди з Румунією про створення нового пункту перетину кордону – біля села Біла Церква над Тисою.
Разом з нашими іноземними партнерами ми розпочали роботу з реалізації цієї надважливої ініціативи на початку 2023 року в межах транскордонного співробітництва. Цьому передувала кропітка співпраця з консулом Румунії в Солотвині Граціаном-Флоріном Пирву та президентом ради повіту Марамуреш Іонелем-Овідіу Богданом.
У березні цього року наші партнери розпочали підготовчі роботи з будівництва нового мосту через Тису. Провели експериментальне буріння паль під майбутню штучну споруду через річку. Завдяки цим заходам вдалося виграти важливий час для завершення проєкту у встановлені терміни.
❗️Згідно з планом роботи з будівництва мосту завершаться в другій половині 2024 року. Міст з’єднає Україну та Румунію і стане новим міжнародним пунктом пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй».
Раніше рух між країнами тут здійснювався дерев'яним мостом, зведеним у 2000 році. Новий буде складатися з двох паралельних 260-метрових споруд, з двома смугами руху в кожному напрямку.
Фінансування ініціативи здійснюється ЄС у межах операційної програми для великих інфраструктурних проєктів POIM. Попередня вартість – близько 35,5 млн євро.
Щиро дякуємо Президенту Володимиру Зеленському за підтримку, колезі та справжньому другу Закарпаття Іонелу-Овідіу Богдану Ionel Bogdan, главі ради повіту Марамуреш, і консулу Румунії в Солотвині Граціану-Флоріну Пирву Gratian Florin – за ініціативу в реалізації важливого для наших країн проєкту.
Ми обов’язково будемо разом у сильному та об’єднаному 🇪🇺 ЄС.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар