В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із європейськими партнерами

жовтня 31 / 2023

Про підтримку українців у важкий час війни, зокрема родини, які перебувають у складних життєвих обставинах, виховання дітей з інвалідністю, співпрацю в галузі фізичної культури та спорту вийшло напередодні на зустрічі міського голови Богдана Андріїва із представником Італійської асоціації культури та спорту в Угорщині та Центральній Європі. Джованні Колозимо і мером угорського міста Загонь Ласло Гельмечі.

Богдан Євстафійович подякував європейським друзям за допомогу, які надавали з початку повномасштабної війни росії проти України і продовжують надавати зараз, за ​​те, що прихистили та підтримали українців, які викликані були рятування від обстрілів та бомбардувань.

Джованні Колозімо повідомляє про ініціативу, яку планують реалізувати з Ужгородом: планують організувати у Загоні міжнародний дитячий футбольний турнір та хочуть, аби юні ужгородські футболісти (йдеться про півтора десятка 9-річних спортсменів) також взяли участь у травні 2024 року у відкритому Giro d'Italia. – щорічної масштабної велогонки за участь спортсменів світового рівня. Додав, що у цю поїздку взяв із собою своїх синів, аби продемонструвати, що не потрібно боятися їздити в Україну, хоч тут і війна.

Гості відвідали два навчальні заклади – ліцеї №15 та ліцей «Імідж», спілкувалися з дітьми, презентували їм символічні подарунки. Відвідали благодійний фонд «Карітас Закарпаття», які були в Центрі соціальних служб, де цікавилися особливостями роботи, зокрема із переселенцями та родинами, які перебувають у складних життєвих обставинах. Малі зустрічі також із вихованцями футбольного клубу ФС «ФСГ».

На зустрічі, в якій також взяли участь заступник міського голови Іван Завидняк, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич, її заступниця Вікторія Білас, представник міського центру соціальних служб Надія Ревта, обговорили розвиток спорту в умовах війни та підтримку юних футболістів, загалом подальший розвиток.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар