У навчальних закладах Закарпаття – тепло! (відео)

жовтня 29 / 2023


20градусів! – на термометрі одного з класів ужгородського ліцею №4. Учнів 2-го класу саме застали на уроці математики! На хвилинку відірвали малечу від навчального процесу! У закладі майже тиждень, як стартував опалювальний сезон. Забезпечує теплом понад три з половиною сотні учнів – ось ця котельня.

А за її роботу – відповідальна спеціально навчена та проінструктована людина – завгосп Степан Вайда, який єдиний має доступ до котельні. Готуй сани влітку! – за таким принципом почали підготовку до опалювального сезону, каже очільниця ліцею, – ще на канікулах. 18-20 градусів – таку температуру підтримують у приміщеннях ліцею для забезпечення комфортного навчального процесу, запевнила Єва Дорогович.

Попри те, що минулоріч у закладі електрику не вимикали, цьогоріч вирішили таки до можливих блекаутів підготуватися. Заступник міського голови Іван Завидняк запевнив, цьогоріч врахували гіркий досвід минулорічних блекаутів – усі комунальні заклади запаслися генераторами. Стартував опалювальний сезон не тільки у ліцеї №4, а й у ще півсотні навчальних закладах Ужгорода – це 27 шкіл та 24 садочки, а також в 6 медичних установах, 12 комунальних підприємствах та на стадіоні Авангард.

Усі комунальні заклади перед запуском систем – обстежили комісійно. 90% комунальних закладів міста на газовому опаленні решта – використовують альтернативні джерела тепла. Витратна частина на основі доведених лімітів регулюється – індивідуально кожним підприємством і покривається коштом міського бюджету. Іван Завидняк запевнив, фінансування для проходження всього опалювального сезону передбачене на всі 100%.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар