Міжнародні проєкти – модернізація заповідника на Закарпатті (відео)

жовтня 28 / 2023


Покращують матеріально-технічну базу, проводять дослідницькі роботи, аби краще вивчити флору та фауну Карпат, а також осучаснюють будівлі на території – всі ці роботи вдається реалізувати в рамках міжнародної співпраці України з Німеччиною та Польщею. Ґ
Карпатський біосферний заповідник є одним із найбільших природно-заповідних об’єктів України, входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. Тому працювати за новітніми технологіями та з залученням європейських практик – вимога часу. Зокрема у рамках співпраці з Німеччиною, яка триває вже 10 років, у заповіднику оновлять всі будівлі, як адміністративного призначення так і дослідницького.

Працюють над модернізацією Музею екології гір, де вже в рамках співпраці, відремонтували дах. Наразі тривають внутрішні роботи та оновлення експозицій. Окрім коштів, залучають і дослідницькі групи. Заповідник тісно співпрацює з університетом з Німеччини та Швейцарії . Наймасштабнішим проєктом, що вдалося реалізувати у рамках міжнародної співпраці, наразі є будівництво будинку для буйволів .

Це стало додатковою туристичною атракцією Долини нарцисів. Буйволи — колись традиційні для Карпат, практично зникли. Тож, оселя для них сприятиме збереженню цього виду в Україні.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар