В Україні відбувся Перший форум із психічного здоров’я. У ньому взяли участь представники державних органів, неурядових установ, міжнародних організацій і провідні експерти

жовтня 20 / 2023

Протягом трьох днів у Києві вони обмінювалися досвідом та ідеями щодо покращення доступу до якісної психологічної допомоги і психосоціальних послуг. Окрему увагу також присвятили механізмам підвищення обізнаності людей про психічне здоров’я та необхідність піклування про нього.
✔️ Закарпаття на заході представляли директор департаменту охорони здоров’я ОВА Анатолій Пшеничний і регіональна координаторка Всеукраїнської програми підтримки ментального здоров’я «Ти як?» в нашій області Таїсія Симочко.
📌 У межах панельних дискусій учасники форуму опрацьовували теми щодо:
▪️глобальних та європейських рамкових програм, що формують системи та послуги з психічного здоров’я майбутнього;
▪️спеціалізованих послуг із психічного здоров’я на рівні громади;
▪️підтримки та послуг на рівні громади, запроваджених у межах гуманітарного реагування;
▪️інтеграції послуг із психічного здоров’я на рівень первинної медичної допомоги в Україні.
☝️Своєю чергою Анатолій Пшеничний і Таїсія Симочко мали можливість поділитися з колегами успішними практиками, які застосовують у нашому регіоні, щоб допомогти краянам і вимушеним переселенцям усвідомити необхідність підтримки ментального здоров’я та дізнатися, як піклуватися про нього.
Йдеться передусім про комплексну співпрацю з органами місцевого самоврядування, надавачами психосоціальних послуг, громадськими організаціями та міжнародними партнерами, про процес створення мультидисциплінарних команд фахівців, пошук амбасадорів національного поєкту «Ти як?» у громадах області й інше.
Міжнародний форум із психічного здоров’я відбувся в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», котру втілюють за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Захід організували Всесвітня організація охорони здоровʼя та Координаційний центр КМУ / Mental Health UA.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар