На Закарпатті відбулася Заключна конференеція спільного українсько-угорського інфраструктурного проєкту

жовтня 06 / 2023
🔸У м. Виноградів на Закарпатті відбулася Заключна конференеція спільного українсько-угорського інфраструктурного проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA).

У конференції взяли участь представники Держводагентства, Спільного технічного секретаріату Програми, Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород, Закарпатської ОВА, Берегівської РДА, партнери проєкту, представники органів місцевого самоврядування та інших організацій.

📍З вітальним словом до учасників конференції звернулися Євген Жирко, начальник управління державного майна та інвестицій Держводагентства і Александра Чізмадіа, консул, аташе із зовнішньоекономічних питань Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород, які відмітили важливість реалізації проєкту SAFETISZA і висловили сподівання на продовження плідної співпраці партнерських організацій.

Начальник БУВР Тиси, керівник проєкту Олег Кисіль у своїй доповіді нагадав про нагальні проблеми Затисянщини, уразливість до паводків та засушливих періодів, сумні наслідки затоплення під час проходження історичних паводків у 1998 і 2001 роках на цій території, необхідність реконструкції і розвитку спільної українсько-угорської Батарської меліоративної системи для управління водними ресурсами у басейнах річок Тиса і Тур. З метою вирішення цих проблем водогосподарські організації БУВР Тиси і Верхнє-Тисайська Дирекція водного господарства об’єднали свої зусилля для впровадження інфраструктурних заходів на цій території.

Керівник Сотмарської територіальної дільниці Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства з Угорщини Луідорт Антал ознайомив учасників з діяльністю проєкту на угорській території.

🤝Як зазначили учасники, проєкт SAFETISZA є результатом налагодженої співпраці партнерських організацій та підтримки влади і місцевих громад. Завдяки впровадженню цього проєкту зроблено значний внесок у покращення сучасного стану системи захисту від паводків та затоплення внутрішніми водами на території транскордонної Батарської меліоративної системи.

Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса - "БУВР Тиси"
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар