ГО «Неємія» у партнерстві з проєктом «Вона хаб», який реалізовує Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні впродовж дня

серпня 18 / 2023
ГО «Неємія» у партнерстві з проєктом «Вона хаб», який реалізовує Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні впродовж дня, 1️⃣8️⃣ серпня, проводять в Ужгороді серію тренінгів із розвитку економічної спроможності жінок для понад 30 учасників.

🖇️Тренінг-день для працівників/працівниць соцслужб та представниць/представників бізнесу поділили на два етапи – із 10:00 до 13:00 тема обговорення звучала так: «Особливості працевлаштування жінок, постраждалих від гендерно зумовленого насильства». Учасників тренінгу проінформували про ресурси підтримки постраждалих від домашнього насильства на рівні держави, громад, організацій, презентували базовий алгоритм надання послуг із працевлаштування постраждалих від насильства жінок, навели приклади побудови та реалізації кар’єрного плану, організації пошуку вакансій, роботи з резюме, підготовки до співбесіди, етапу працевлаштування та адаптації жінки, а також наголосили на гендерній рівності в професійній сфері тощо.

📌А от із 14:00 до 17:00 для представниць/представників бізнесу порушили тему «Домашнє насильство НЕ приватна справа». Під час цієї панелі зосередилися на розумінні домашнього насильства, наскільки воно поширене, чому це проблема на роботі, які є попереджувальні ознаки та фактори ризику, хто може вчиняти та зазнавати насильства. Зосередилися, зокрема, на співробітництві та грантових можливостях між бізнесом та проєктом «Вона хаб».

💬Директор Центру соціальних служб міськради Іван Фленько зауважив: «Тренінг «Особливості працевлаштування жінок, постраждалих від гендерно зумовленого насильства» є надзвичайно важливим. Постраждалі мають відчувати підтримку суспільства, а тому повинен бути сформований механізм для допомоги їм у різних сферах, у тому числі в працевлаштуванні. Адже бувають ситуації, коли постраждалі перебувають в економічній залежності від кривдника або не мають фінансової можливості для того, аби самостійно вирішити питання, які виникають. Тому в тренінгу беруть участь як працівники соцслужб, центру зайнятості, правоохоронних органів, а також громадських організацій, які й мають бажання навчитися виявляти згадані вище випадки – коли людина потребує підтримки – й допомогти їй вийти зі складних життєвих обставин. У цьому випадку саме шляхом працевлаштування».

🗣️Менторка цих тренінгів – експертка проєкту від Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Ганна Ільіна. За її словами, зокрема дообідній тренінг зорієнтований на працівників і працівниць соціальної служби, щодо запобігання гендерно зумовленого та домашнього насильства. А от пообідній – навчає роботодавців виявляти ознаки насильства, наростання небезпеки та чим допомогти жінці, яка є постраждалою від домашнього насильства.

Ці тренінги мають запобігти гендерно зумовленому насильству, щоб люди були більш обізнаними й правильно реагували на випадки насильства в Ужгородській громаді.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар