Віктор Микита під час візиту на Тячівщину відвідав Тереблянське соляне родовище

серпня 17 / 2023

Під час візиту на Тячівщину відвідали Тереблянське соляне родовище, де зараз тривають роботи з видобутку солі.
Оглянули виробничі потужності, інфраструктуру та провели нараду з представниками інвестора – компанії «КАТІОН ІНВЕСТ».
На порядку денному – підтримка підприємства, забезпечення фаховими працівниками, розширення інфраструктури для створення логістичних шляхів транспортування обладнання й готової продукції тощо.
☝🏻Наприкінці липня тут видобули першу сіль. Це підтвердило висновки експертів щодо наявності перспективного для розробки пласта технічної та харчової солі. Для держави ця подія має колосальне значення, адже нове родовище зміцнює продовольчу безпеку України й у перспективі змінить баланс цінової політики на цей стратегічний продукт.
У межах Тереблянського соляного родовища інженери облаштували тунель з укріпленими стінками та колії для вагонеток, які транспортують на поверхню породу після буріння. Застосовано найсучасніше обладнання і технології для механізації й автоматизації процесів видобутку солі.
❗️До кінця поточного року планується поставити на ринок близько 60 тис. тонн видобутої технічної солі для утримання українських доріг в зимовий період.
Надалі в планах встановити оснащення для підйому солі на поверхню, щоб зробити цей процес безперервним.
Можна з упевненістю сказати, що це історична подія для Закарпаття. Ми повертаємося на мапу соляного шляху країни й у перспективі маємо всі шанси стати головним постачальником цього продукту на ринки України та країн ЄС.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар