Закарпатська ОВА спільно з CRDF Global в Україні запускають інформаційну кампанію з кібербезпеки

серпня 17 / 2023

Проєкт орієнтований на людей поважного віку, котрі нерідко піддаються впливу шахраїв. Злочинці грають на почуттях, емоціях людей, користуються їхньою довірливістю, щоб потім отримати особисті дані, паролі та заволодіти коштами, майном тощо.
💬 «Люди похилого віку найбільш вразливі, адже не завжди володіють навичками роботи в мережі й легко довіряють незнайомцям. Саме тому важливо розповідати їм про шахрайські схеми, навчати, як розпізнавати зловмисників, як захистити себе та куди звернутися в разі потреби», – підкреслив заступник голови ОВА Олександр Пацкан.
За його словами, обласна військова адміністрація спільно з партнерами розробила спеціальні брошури, флаєри, плакати, котрі містять детальну інформацію, як не потрапити на гачок кібершахраїв. Незабаром ці матеріали з’являться у відділеннях Пенсійного фонду, ЦНАПах, управліннях соцзахисту у всіх територіальних громадах області.
👉 Як розповіла регіональна координаторка проєктів CRDF Global в Україні Оксана Мулеса, ця інформаційна кампанія є продовженням серії курсів з підвищення рівня обізнаності населення щодо кіберзагроз.
💬 «Новий курс для людей поважного віку розроблений цьогоріч та має на меті надати в доступній формі корисну інформацію щодо безпеки в мережі. Так ця категорія громадян буде більш захищеною та менше піддаватиметься впливу кібершахраїв», – наголосила Оксана Мулеса.
Також вона зауважила, що CRDF Global в Україні провела низку навчань для закарпатських державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування, освітян, студентів і школярів. Так, майже 3 тисячі краян стали учасниками спеціальних курсів, семінарів та конференцій з питань безпеки в кіберпросторі.
Саме тому сьогодні наша область серед лідерів у країні за кількістю осіб, які пройшли курси з безпеки в інтернеті та протидії шахрайствам від CRDF Global в Україні 🙌
Проєкти з кіберосвіти реалізується за ініціативи Закарпатської ОВА спільно з громадською організацією CRDF Global в Україні й технічними експертами компанії «Technomatix» та за підтримки Державного департаменту США.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар