Цими днями в Закарпатській області проходила щорічна Конференція керівників закордонних дипломатичних установ України за участю першої леді Олени Зеленської

серпня 06 / 2023
Цими днями в Закарпатській області проходила щорічна Конференція керівників закордонних дипломатичних установ України за участю першої леді Олени Зеленської.

Ця Конференція зібрала 28 подружжів наших послів з усього світу. Вони мають свою унікальну організацію – Асоціацію «Подружжя українських дипломатів», яка втілює гуманітарні й культурні проєкти.

У межах візиту представниці Асоціації відвідали кілька важливих локацій в Ужгороді. Йдеться про Центр гуманітарної допомоги «Совине гніздо», який із початку війни допоміг 40 тисячам вимушених переселенців, КНП «Ужгородський міський пологовий будинок», де жінки з-поміж ВПО народили вже понад пів тисячі дітей, та шелтер «Я допоможу», котрий з перших днів повномасштабної війни надає надійний прихисток.

Також перша леді й дружини послів відвідали Дитячий центр «Ковчег миру», який із початком вторгнення евакуювався з Маріуполя разом із 36 вихованцями. Знайомство з людьми, котрі допомагають і рятують, надихнуло всіх. Адже діяльність Центру базується на духовних принципах: виховання поваги та сприяння розвитку здорових цінностей у повсякденному житті.

Подружжя українських дипломатів стають окремою дієвою силою – так само, як перші леді світу, учасниці Саміту перших леді та джентльменів. Так само, як це роблять усі українці.

Олена Зеленська
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар