Протягом двох днів навчались та вдосконалювали свої навички з телеметрії медики закарпатської «екстренки»

червня 30 / 2023

Ще 55 нових кардіографів ЮКАРД 100 з функцією передавання кардіограми на відстані підключено до обласної телеметричної мережі. За допомогою цих апаратів за дві (!!!) хвилини можна зняти у пацієнта кардіограму та відправити її на консультацію до лікаря-кардіолога, який цілодобово чергує в телеметричному центрі при центральній оперативній диспетчерській Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги. За добу лікар приймає та розшифровує від 20 до 30 кардіограм. У разі потреби, оперативно скеруває бригаду до найближчого катетеризаційного центру, яких в нашій області є три – в Ужгороді, Мукачево, Хусті. При інфаркті міокарду час є визначальним для ефективності лікування та порятунку життя. Є три години, т. зв. «терапевтичне вікно» коли можливо зупинити руйнівні наслідки інфаркту, зробити малоінвазивну процедуру – стентування і врятувати життя пацієнта.
На сьогодні такі кардіографи встановлені в усіх автомобілях «екстренки». Загалом в області до мережі підключено 286 апаратів, які окрім автомобілів «швидкої», встановлені і в сімейних амбулаторіях. Медики, що працюють в сімейній медицині, мають можливість теж оперативно отримати консультацію лікаря-кардіолога.
Представник кампанії UTAS Артем Лісний, який проводив навчання зауважив, що цей тренінг - спільна ініціатива Закарпатської Обласної Військової Адміністрації, української компанії-виробника медичної техніки та Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги. Впровадження сучасних телеметричних технологій в медицину є одним із ключових напрямків покращення доступності та якості медичних послуг.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар