Офіційна частина першого дегустаційного конкурсу малих виробництв «Вина Срібної Землі - 2023» вже триває

червня 30 / 2023

30 виноробів з усієї області надали близько 150 зразків, які вчора вже оцінювало фахове журі, повідомив Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА.
Переможці в номінаціях «Ігристі вина» «Сухі білі вина (напівсухе)», «Сухі рожеві вина (напівсухе)», «Сухі червоні вина (напівсухе)», «Солодкі вина» визначені, а зараз учасники голосували за те, чия ж продукція отримає звання «Вино глядацьких симпатій» 🙌
➡️ Захід проводять відповідно до Правил міжнародних конкурсів з використанням спеціалізованої дегустаційної програми англійської компанії «GustosLife», побудованої на технології блокчейн, яка унеможливлює фальсифікацію оцінок. Для визначення переможців залучили кваліфікованих і сертифікованих українських експертів та виноробів.
💬 «Кожен наданий екземпляр — особливий, адже це кропітка робота малих виноробень, спеціалісти на яких вкладають душу в кожен етап виготовлення. Ця діяльність заслуговує поваги та уваги, тож завдяки цьому конкурсу ми й підтримуємо виноробів, і даємо їм поштовх для подальшого розвитку», – підкреслив Василь Іванчо.
Також він додав, що таким чином водночас популяризують локальних виробників, наближають розробку винної карти Закарпаття і відкривають нові можливості для реалізації продукції.
💬 «Попереду чимало планів щодо роботи в цьому напрямку, тому цей конкурс — потужний крок до розвитку виноробної справи в нашому регіоні. До того ж захід — благодійний, адже кошти з аукціону, який буде наприкінці, спрямуємо для наших захисників», — зазначив заступник голови ОВА.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар