Закарпаття – серед лідерів за кількістю створених центрів компактного проживання ВПО в Україні

червня 29 / 2023

135 щойно облаштованих шелтерів готові прийняти понад п’ять тисяч осіб.
Про це Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА повідомив під час пресконференції щодо державної підтримки вимушених переселенців, яка відбулася за участю віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.
📍 За його словами, сьогодні велику увагу спільно з урядом і партнерами приділяють створенню місць для середньо- та довгострокового проживання ВПО. Зокрема, ще у 81 такому осередку надійний прихисток найближчим часом зможуть отримати майже 4 тисячі людей.
Заступник голови ОВА розповів про програми й механізми залучення громад і релокованого бізнесу до будівництва нового житла, зокрема й соціального, а також до вирішення питань стосовно працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.
💬 «За рішенням Координаційного центру підтримки цивільного населення при ОВА розробили анкету для підприємців. Вони пройдуть швидке опитування, і вся інформація щодо наявних вакансій буде доступна на порталі Допомога Закарпаття та в центрах зайнятості», – підкреслив Петро Добромільський.
☝️Своєю чергою віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук наголосила, що забезпечення житлом і роботою є основним напрямком реалізації Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року. Найкращим форматом координації і співпраці задля успішного її втілення на місцях, як повідомила Ірина Верещук, є функціонування Координаційного штабу та відповідних центрів при кожній з ОВА.
🔹 У пресконференції також узяли участь директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк, голова Комітету сталого розвитку Федерації роботодавців України, голова Галузевої ради Федерації металургів України Олена Колеснікова та виконавча директорка ГО «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» Вікторія Золотухіна.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар