Місія фінських медиків на Закарпатті

червня 11 / 2023

А також про З гуманітарною місією фінські медики прибули в Ужгород. Мета візиту трьох лікарів: щелепно-лицевих та пластичних хірургів Університету м. Хельсінкі Йоханни Снел, Каррі Месімакі та Тонні Вількмана – навчання та практика.

З 4 по 7 червня на базі клініки «Діамед» дві надскладні операції поранених в обличчя бійців проведе українська команда медиків, а фінські консультуватимуть та ділитимуться досвідом. У форматі дискусійної панелі – обговорення та спільне планування етапів реабілітації військових з дефектами та деформаціями обличчя. Військовослужбовцю Андрію – всього 34! А життя останні майже пів року після мінно-вибухового поранення під Соледаром – просто нестерпне, каже чоловік! У захисника з’явився шанс на відновлення щелепи та повноцінне життя! Чоловіка безкоштовно прооперують найкращі українські лікарі на основі передового досвіду щелепно-лицевої хірургії.

Операційна у клініці Діамед – вже готова, пацієнт – під наркозом, останні приготування перед надскладною операцією тривалістю від 5 до 7 годин! З навчально-практичною метою прибула фінська медична місія на Закарпаття. Лікарі консультуватимуть та ділитимуться досвідом з українськими колегами. Щелепно-лицеві та пластичні хірурги Університету м. Хельсінкі – Йоханна Снел, Каррі Месімакі та Тонні Вількман – у рамках місії долучилися до планування етапів реабілітації військових з дефектами та деформаціями обличчя. У результаті колаборації українських та фінських лікарів на базі клініки Діамед лікуватимуть двох пацієнтів, реабілітація яких планувалася понад місяць! Лікарі працюють зараз у режимі єдиного медичного простору – каже Андрій Копчак. Заради порятунку захисників задіяні усі заклади: державні, приватні, наукові.

Усі об’єднані спільною метою-забезпечити можливості лікування пацієнтів. Допомагає і міжнародна медична спільнота! Подібна практика у різних куточках України має гарні результати! З огляду на потребу у таких складних операціях та реабілітації, лікарі з відповідним досвідом будуть затребувані не тільки під час воєнних дій, а й ще тривалий час після!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар