Успішно релоковане підприємство на Закарпаття (відео)

червня 11 / 2023

Через повномасштабне вторгнення росії на територію України, наші громадяни вимушені покидати свої домівки та роботу. Багато підприємств знайшли свою нову домівку у Мукачеві, одне з них займається виготовленням корисних сирних снеків.

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії на територію України, чимало українців змушені покидати свої домівки та бізнес. Так із Харкова у Мукачево переїхало підприємство з виготовлення корисних сирних снеків. Як розповідає пан Пилип – спочатку просто захоплювався сирами, а пізніше вони разом з братом зацікавилися цією темою і вирішили дізнатися технологію виробництва таких сирних кульок. Знайшли її вдалося у компанії NASA.

Близько року підприємці тільки вчилися правильно сушити сир, але час був витрачений не дарма, адже зараз їхнє підприємство такого роду єдине в Україні. Це снек 21 століття, адже він є корисною альтернативою сухариків та чипсів. Після початку війни підприємцям пропонували виїхати за кордон і надалі розвивати виробництво там, але вони одразу відмовились. На підприємстві працює 11 працівників, п’ятеро з них – внутрішньо переміщені особи. Катерина – мукачівка, працює у компанії вже 9 місяців. Після того як сир нарізали, розпочинається процес сушіння, цим займається пан Микола, чоловік розповідає що за день висушує близько 200 кг сировини.

У асортименті компанії 12 видів сиру. Пилип Гришин каже, що Закарпаття є дуже перспективним регіоном для розвитку середнього і малого бізнесу. За місяць переробляють близько п’яти тон свіжого сиру з такої кількості отримують дві з половиною тони сирних снеків. Навіть попри війну, бізнес повинен існувати, переконаний пан Пилип. Адже ми повинні тримати міцний економічний фронт.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар