Ліквідація наслідків російського теракту на Каховській ГЕС і підтримка людей на затоплених територіях – головна тема робочої наради з угорськими колегами

червня 08 / 2023

Під час зустрічі із заступником Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентським державним секретарем Левенте Модьором і заступником державного секретаря з питань розвитку прикордонної економіки Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петером Кіш-Парціу повідомив, що зараз Херсонщина потребує невідкладної гуманітарної допомоги.
❗️Для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС нам потрібна велика кількість інженерної техніки, плавзасоби, спецодяг, шанцевий інструмент та багато іншого.
Закарпаття, на жаль, має великий досвід у подоланні надзвичайних ситуацій, пов’язаних із затопленнями територій. Ми щороку проводимо рятувальні операції та працюємо над розширенням протипаводкових програм. Саме тому чітко розуміємо, чим повинні допомагати і що буде найбільш необхідним.
❗️Сьогодні наш регіон відправляє 8 вантажівок гуманітарної допомоги та пасажирські автобуси на Херсонщину. Запропонував угорським партнерам приєднатися до цієї рятувальної місії і підтримати тих, хто зараз у біді.
Своєю чергою пан Левенте Модьор повідомив, що Угорщина вже опрацьовує наш запит та готує пакет допомоги. Автобуси вже поставлені і прямують на Херсонщину, окремо збирають гуманітарні вантажі.
Водночас обговорили низку інших питань майбутньої співпраці в межах нової концепції міжрегіональної взаємодії Палати регіонів Конгрес місцевих та регіональних влад.
Щиро дякую пану заступнику Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини за підтримку. Зараз головне – допомогти нашим людям подолати наслідки російського теракту і відновити життєдіяльність у регіоні.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар