7-річна рахів'янка здобула перемогу на міжнародному творчому конкурсі

червня 05 / 2023

Семирічна рахів'янка Богдана Козуряк стала переможницею на Міжнародному багатожанровому конкурсі мистецтв "Празька симфонія". Дівчинка здобула премію І ступеню. Журналісти Рахів.city поспілкувались з наставницею та мамою переможниці Тетяною Козуряк.

У чому суть
Тетяна Козуряк - керівниця гуртка "Культура мови та спілкування" та "Театр ляльок" Центру науково-технічної, дитячої та юнацької творчості у Рахові. Її вихованці регулярно отримують призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. З малих років жінка долучає то творчості і свою донечку. Плідна праця, мамине наставництво, завзятість і талант допомогли семирічній Богдані здобути перемогу на Міжнародному багатожанровому конкурсі мистецтв "Празька симфонія". Наймолодша вихованка гуртка стала лауреатом І премії.

Мешканка Рахова Богдана Козуряк здобула перемогу уМіжнародному конкурсі мистецтв "Празька симфонія"
Диплом лауреату І ступеню Козуряк Богдани Олександрівни у Міжнародному конкурсі мистецтв "Празька симфонія"
"Вперше Богдана розповіла вірш, коли їй ще не було пяти років. Тоді я готувала своїх вихованців до міжнародного Дня мови. Вирішила дати вірш і доньці. З цього і почався творчий шлях - ми відзняли одне відео, потім наступне, до дня Святого Миколая. Далі - вірш Тараса Шевченка "На вічну пам'ять Котляревському", до дня народження Кобзаря. Його ми і відправили на конкурс", - розповідає Тетяна.



Жінка зізнається, розраховувала на призове місце, адже маленька Богдана вже встигла стати переможницею кількох конкурсів, зокрема у всеукраїнському конкурсі "Все буде Україна" та у міжнородному конкурсі "Soloviov ART". Проте перемога у "Празькій симфонії" все ж таки стала приємним сюрпризом.


Тетяна розповідає, на конкурс натрапили випадково у Facebook та вирішили взяти участь. Він проводився з 18 по 25 травня у два етапи, у тому числі і дистанційно, а частина коштів з нього була передана ЗСУ. Мета конкурсу, як вказали організатори, обмін творчим досвідом та заохочення талановитих виконавців, підтримка миру та цілісності України, відродження, збереження і розвиток її національної культури.

"Мова - духовний скарб нації. Саме вона формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію. А як ніжно, чарівно, душевно звучать вірші з уст наших дітей, нашого майбутнього! Пам'ятаймо, що без рідної мови - немає народу", - пише Тетяна.

Що було раніше
17 травня 2023 року на стадіоні «Карпати» у Рахові проведено конкурсні змагання відбіркового етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Змагання проходили серед учнів закладів загальної середньої освіти Рахівської територіальної громади в наступних номінаціях: «впоряд», «відун», «добре діло», «рятівник», «смуга перешкод».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар