Третій «Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF) 2022» оголосив програму заходів!

вересня 10 / 2022

ІІІ «Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF)» відбудеться в Ужгороді 15–18 вересня 2022 року.

Завдання такого заходу – привернути увагу до збереження Карпатських гір та популяризувати Карпатський регіон, який має неймовірний потенціал для кіновиробництва та туризму.

Цього року кінофестиваль підтримує важливу місію – розповідати про нашу неймовірну Україну, про її сміливих і відчайдушних людей та допомагати в ці непрості часи. Всі кінопокази й активності 3-го кінофестивалю CMIFF 2022 відбудуться на підтримку благодійного фонду «Серце до Серця» Закарпаття (це може бути будь-який комфортний донат на сайті CMIFF або сайті фонду.

Підтримати «Серце до серця» – підтримати Україну!

У межах кінофестивалю відбудуться:

• покази художніх та документальних (короткий та повний метр) фільмів конкурсної програми та оголошення переможців кіноконкурсу CMIFF 2022;

• покази художніх і документальних фільмів позаконкурсної програми;

• лекції на тему кіно, екології та туризму;

• творчі зустрічі з представниками кіноіндустрії (акторами, режисерами, сценаристами, кінознавцями та продюсерами);

• тематичні екскурсії містом Ужгород;

• благодійний вечір «Сharity dj marathon»;

• фотоконкурс «Природа зцілює»*.

Усі заплановані активності – безкоштовні.

Програма кінофестивалю CMIFF 2022

15.09.2022, ЧЕТВЕР

18:00 Відкриття кінофестивалю та показ документального фільму «Вільна людина. Проща» (Україна, 2022) режисера Сергія Дмитренка, який розповідає історію десантника ЗСУ, ветерана АТО, блогера, мандрівника та автора книги – бестселера “Сліди на дорозі” Валерія Маркуса (Театр ляльок «БАВКА»)

20:00 Конкурсна програма: документальний фільм “БЕРГ” (Нідерланди, Словенія, 2021) режисерки Йока Олтаара (Театр ляльок «БАВКА»)

16.09.2022, П’ЯТНИЦЯ

18:00 Лекція. “Як потрапити в кіно, або шлях до великого екрану" Роланд Мішко, український актор театру і кіно. Повнометражні фільми: Мої думки тихі, Чому я живий. Серіали: Секс, інста і ЗНО, Дитячий охоронець (Olivye House)

18:00 Конкурсна програма: документальний фільм “Світло Тіні Івана Чендея” (Україна, 2022) режисера В'ячеслава Бігуна. (Театр ляльок «БАВКА»)

20:00 Позаконкурсна програма: ігровий фільм “Чому я живий” (Україна, 2021) режисера Віллена Новака. Обговорення фільму з актором фільму Роландом Мішком. (Театр ляльок «БАВКА»)

17.09.2022, СУБОТА

12:00 Лекція “Створення документального фільму під час війни” Андрій Литвиненко, режисер та незалежний продюсер документального кіно. (Olivye House)

14:00 Лекція "Поводження з твердими побутовими відходами та актуальні загрози для природи". Катерина Станкевич-Коваль виконавча директорка ГО "Екосфера. (Olivye House)

14:00 Конкурсна програма: короткометражні фільми. Обговорення фільмів з режисерами. (Театр ляльок «БАВКА»)

16:00 Ужгород в кіно: екскурсія локаціями зйомок відомих фільмів з Марією Заболотною. Місце зустрічі Театр ляльок «БАВКА».

17:00 Конкурсна програма: документальний фільм “По червоному маршруту додому” (Словаччина, 2021) режисера Адама Лисі (Театр ляльок «БАВКА»р)

18:00 Конкурсна програма: документальний фільм “Відлюдник з Трейга” (Великобританія, 2021) режисерки Лейзі Маккензі. (Театр ляльок «БАВКА»)

18:00 Лекція “Поетика кіно в соціальній антропологіїі” Лукас Пітшайдер, кінорежисер із Південного Тіролю, Італія. Його дебютний повнометражний фільм «Останні Австрійці» вийшов у 13 країнах і отримав численні нагороди, зокрема «Silver Gentian 2021» та German Dokumentary Film Music Award 2020. (Olivye House)

19:00 Благодійний вечір “Сharity dj marathon” (Doors)

20:00 Конкурсна програма: "Останні австрійці" (Австрія, 2020) режисер Лукас Пітшайдер. Обговорення фільму з режисером. (Театр ляльок «БАВКА»)

18.09.2022, НЕДІЛЯ

12:00 Лекція. “Як дивитися кіно під час війни”. Алекс Малишенко, модератор, кіножурналіст та куратор. Пише для LB.ua, Moviegram та інших видань. Протягом повномасштабного вторгнення співорганізував кінофестивалі у Чернівцях та Миколаєві. (Olivye House)

14:00 Лекція: “Ужгород, гори та кіно” Марія Заболотна, гідеса, веде свій міні блог, де розповідає про туризм, заклади, та події Ужгорода. (Olivye House)

15:00 Конкурсна програма: документальний фільм “Плай” (Україна, 2021) режисерки Єви Джишиашвілі. (Театр ляльок «БАВКА»)

16:00 Ужгород в кіно: екскурсія локаціями зйомок відомих фільмів з Марією Заболотною. Місце зустрічі Театр ляльок «БАВКА».

17:00 Закриття кінофестивалю, оголошення переможців кіноконкурсу та фотоконкурсу. Показ документального фільму закриття “Між небом та горами” (Україна, 2021) режисера Дмитра Грешка та обговорення фільму з режисером (Театр ляльок «БАВКА»)

Основна локація кінопоказів – Закарпатський академiчний обласний театр ляльок «БАВКА» (площа Театральна, 8, Ужгород), лекції будуть проходити в закладі Olivye House (площа Шандора Петефі, 11/1).

Усі офлайн-зустрічі відбуватимуться з дотриманням карантинних вимог та правил безпеки. У разі повітряної тривоги покази та лекції зупиняються для можливості переміщення в найближче укриття. Події, які були перервані повітряною тривогою, скасовуються або переносяться на наступний день.

*Фотоконкурс «Природа зцілює»

У межах кінофестивалю триває фотоконкурс «Природа зцілює». Фотоконкурс має на меті привернути увагу до національних парків та заповідників Карпат і показати як могутність і краса дикої природи може зцілювати, особливо у такі непрості часи війни.

З 22 серпня до 13 вересня триватиме прийом фото у таких категоріях:

- Пейзаж (ландшафти та ліси Карпат);

- Дика природа (тварини, рослини та гриби);

- Нічна фотографія (пейзаж або астрофотографія);

+ Додаткова — “Приз глядацьких симпатій”.

Детальніше про фотоконкурс

Офіційне оголошення переможців — 18 вересня.

Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль" (CMIFF) 2022 відбудеться завдяки фінансової підтримки у забезпеченні трансфера та проживання гостей кінофестивалю - Goethe Institut Ukraine!

Окрема подяка за сприяння та всебічну підтримку кінофестивалю: Закарпатська обласна військова адміністрація, Закарпатська обласна рада, Frankfurt Zoological Society, Австрійський центр, Кафедра Англійської Філології УжНУ, Olivye House, Gift Ideas, Gorgany, Комітат, Eat Me & Riverside, PettersonApps, ЇжДвіж, Barlet Company, Kochut.

Організатор кінофестивалю – Закарпатська Фільмкомісія

Дякуємо за інформаційну підтримку: Zaholovok.com.ua, Varosh.com.ua, Cinema.in.ua, Карпати ІНФО, Єден радіо.

Сайт кінофестивалю

Facebook

Instagram

Telegram

Контактна особа:

Анна Шуліка, комунікаційна менеджерка CMIFF 2022, +380506985511
Категорія : Культура


Залишити Коментар