Волонтерський десант у Долині нарцисів

квітня 25 / 2023

У неділю, 23 квітня, Карпатський біосферний заповідник спільно з громадськими організаціями «Дунайсько-Карпатська програма» і «Чисто.Де», організували потужну екологічну акцію в природоохоронному науково-дослідному відділенні «Долина нарцисів» ім. проф. Василя Комендара.
Основним завданням акції був порятунок місцевих водно-болотних і лучних екосистем, які потерпають від порушення гідрологічного режиму внаслідок проведеної тут ще в радянські часи меліорації. Для відновлення гідрорежиму потрібно максимально підняти рівень води в місцевих меліоративних каналах, чого учасники екотолоки намагалися досягнути методом створення так званих «бобрових загат», який полягає у вистиланні днищ каналів матами з глини і вербових гілок. Загачування потягне за собою підвищення рівня ґрунтових вод, який є критично важливим для нарцису🌸, особливо в період цвітіння.
Загалом в екоакції взяли участь понад 100 осіб, спільними зусиллями яких вдалося загатити десятки погонних метрів місцевих водотоків. Це матиме значний природоохоронний ефект, який, безумовно, позитивно позначиться не тільки на популяціях нарцису вузьколистого, але й інших водолюбних видів флори і фауни🦋🐝🐁🐇.
До речі, під час екозаходу його учасники мали можливість спостерігати перші квітучі нарциси, так що період масового цвітіння уже не за горами!
Слідкуйте за нами та дізнавайтесь першими про масове цвітіння унікальної долини!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар