На Рахівщині школярі відзначили всесвітній день водно - болотних угідь

січня 29 / 2021

2 лютого відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь. Девіз 2021 року – «Водно-болотні угіддя, вода і життя нероздільні!». Цьогорічна тема привертає увагу до питань пов’язаних з використанням прісної води, а також ролі водно-болотних угідь у накопичені, очищенні та постачанні прісної води для потреб людства і природних процесів.
Учора 28 січня напередодні екологічного свята, працівники відділу еколого-освітньої роботи Карпатського БЗ провели заняття для учнів 3-А класу Рахівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 на тему «Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!». Екопросвітники зосередили увагу школярів на Рамсарських угіддях біосферного заповідника – Озірний-Бребенескул, печері «Дружба» та Долині нарцисів ім. проф.. В. Комендаря, які у 2019 році отримали сертифікати водно-болотних угідь міжнародного значення. Діти прослухали розповідь, вели жваву дискусію та замислились над тим, що потрібно зробити задля збереження чистоти водно-болотних угідь.
На еко-уроці діти відгадували цікавий кросворд, у якому ключовими словами були «ВОДНО-БОЛОТНЕ УГІДДЯ». У запитаннях до кросворду сховались водно-болотні рослини й тварини. Найбільш цікавою частиною заходу стало виготовлення паперової аплікації «Рибка». На завершення заняття зіграли гру-руханку «Гірський струмок». Під час заняття школярі відкрили для себе незвіданий світ водно-болотних угідь краю.
Дякуємо класному керівнику О.М. Беднар за співпрацю!
(Захід проводився з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних норм)
Категорія : Культура


Залишити Коментар