Всього кілька електрокарів зустріли на дорогах Ужгорода:

квітня 06 / 2023

Всього кілька електрокарів зустріли на дорогах Ужгорода. Електротранспорт наразі не вельми популярний на Закарпатті з огляду на ситуацію у енргетичній системі України та й ціновою політикою виробників. Проте краяни в унісон ствреджують, за електромобілями – майбутнє!

Аби стимулювати українців переходити на електрокари, народні обранці ініціювали та прийняли закон, який сприяє подоланню паливної залежності і спрощує розвиток зарядної інфраструктури для електромобілів. Документ набув чинності і містить низку новацій.

Також змінилися вимоги щодо виділення земельних ділянок під зарядні станції для електротранспорту. А ще закон дозволяє встановлювати зарядні термінали ОСББ на прибудинковій території та/або у місцях загального користування – та отримати за це компенсацію з місцевого бюджету.

Торкнулися зміни і громадського транспорту! Так, у законі передбачено, що у містах із понад 250 тисяч населення частка електробусів на міських маршрутах до 1 січня 2027 року має становити не менше 25%, а до 1 січня 2030 року – половина! Граничний термін повного переходу на електроавтобуси -1 січня 2033 року.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар