На Тячівщині вісімдесятилітня переселенка з Запоріжжя волонтерить та в'яже маскувальні сітки

березня 29 / 2023

Переселенку із Запоріжжя, що має позивний «Пантелеєвна» - вісімдесятилітню Тетяну Букреєву у Дубовому добре знають. Жінка тимчасово переїхала до Дубівської громади на початку повномасштабної війни. І майже з перших тижнів проживання тут почала активно займатись волонтерством. Спочатку допомагала в'язати маскувальні сітки Молодіжній раді та працівникам культури у селищній бібліотеці, а згодом цю справу продовжила у приміщенні Закарпатського політехнічного фахового коледжу, де діє волонтерський пункт підтримки переселенців та військових. Під майстерню з виготовлення маскувальних сіток для волонтерів керівництво коледжу тоді надало хол на першому поверсі закладу, зараз локація дещо змінилася – в’яжуть сітки всі охочі у приміщенні бібліотеки.
Пані Тетяна розповідає, що за зиму зв’язала з десяток маскувальних сіток для військових. Допомагають їй як працівники та студенти коледжу, так і переселенці, що живуть у гуртожитку.
- За зиму було холодно у фоє, тож ми перейшли в'язати сітки до бібліотеки. Благо, що вже потепліло, можемо, скажімо, смужки з тканин нарізати і на подвір’ї, сидячи на лавці та гріючись на сонечку, - каже волонтерка.
Облюбувала бабуся і нову локацію – смарт-лавку, що розміщено на території коледжу. Тут вона може, не відволікаючись від справи, ще і заряджати телефон чи просто відпочивати на свіжому повітрі.
Матеріал для сіток бабуся збирає від небайдужих людей. Обрізки білих тканин волонтерці безкоштовно надавали у місцевому швейному цеху, також волонтерський пункт надавав залишки гуманітарного одягу, який не користувався попитом у переселенців, приносили потрібного кольору тканини чи вживані речі і місцеві мешканці. А ось основу для маскувальних сіток бабуся закуповує за власні кошти.
- Взимку придбала два рулони основи для сіток, витратила за товар та за пересилку дві пенсії, але зовсім про це не шкодую. Я маю безкоштовне житло, продукти надають мені у волонтерському пункті, тому зекономлені кошти можу витратити на добру справу – на допомогу нашим захисникам, - розповідає пані Тетяна.
Окрім цієї волонтерської діяльності, Тетяна Букреєва чи не щоквартала здійснює пожертву благодійним та громадським організаціям, які закуповують речі першої необхідності військовим.
- Дати гроші на потреби військовим – це найменше, що я можу зробити, аби наблизити нашу перемогу, - підсумовує волонтерка.
Просимо небайдужих долучатися до в’язання маскувальних сіток у бібліотеці коледжу чи приносити волонтерам необхідні для роботи тканини та матеріали. Об'єднуймося задля добрих справ.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар