Закарпатські прикордонники пройшли курс навчання у Словаччині

березня 21 / 2023


Нещодавно у Словаччині, в рамках міжнародного проєкту «Safe and Inclusive Border between Slovakia and Ukraine (SIBSU)» завершився цикл семінарів та мовних курсів для прикордонників і митників України та Словаччини.

Проєкт реалізовано Міністерством внутрішніх справ Словаччини спільно зі Словацької асоціацією зовнішньої політики та у партнерстві з Державною прикордонною службою України і Державною митною службою України. Головним партнером в Україні є Центр аналізу регіональних ризиків.

Прикордонники і митники, які виконують службові завдання безпосередньо на українсько-словацькій ділянці кордону, пройшли два курси інтенсивного вивчення словацької мови. Правоохоронці успішно опанували базові знання іноземної мови та спеціальну термінологію, необхідну для ефективного спілкування з іноземними колегами. Водночас, прикордонники і митники Словаччини пройшли аналогічний курс української мови.

Також учасники ділилися досвідом та обговорювали питання прикордонного і митного контролю, організації спільних патрулювань, протидії незаконній міграції та контрабандній діяльності на українсько-словацькому кордоні, співпраці прикордонного і митного відомств України з міжнародною агенцією Frontex.

Після вручення сертифікатів про закінчення курсу директор Центр аналізу регіональних ризиків Світлана Мітряєва подякувала учасникам за активну співпрацю та запевнила у подальшій всебічній підтримці євроінтеграційної політики прикордонного і митного відомств України.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар