Ужгород долучиться до міжнародного хорового флешмобу «Хори за мир» («Choirs for Peace»)

березня 21 / 2023

Заслужений академічний Закарпатський народний хор візьме участь у міжнародному хоровому флешмобі «Хори за мир» («Choirs for Peace») – подія відбудеться у неділю, 26 березня, на площі Театральній в Ужгороді. Молитимуться за мир 27 хорів – 20 із Закарпаття та 7 із інших регіонів України – Одеси, Чернігова, Львова.

Художній керівник та головний диригент колективу Наталія Петій-Потапчук не просто ініціювала проведення цього заходу в нашому краї, а й зуміла долучити до нього багато співочих колективів із Закарпаття та інших регіонів України.

Дійство триватиме одночасно в усіх куточках світу в режимі прямого ефіру через відеоконференцію і транслюватиметься в соціальних мережах та медіа.

«Choirs for Peace» – некомерційна платформа, яку заснувала та спонсорує Familia Coral Santiago Apostol у Гріньйоні (Іспанія). Її мета – об'єднати різні хори та інституції для заклику до миру за допомогою хорового співу. Торік 27 березня тисяча хорів у різних містах світу 25 тисячами голосів молилися за мир виконанням традиційного канону «Dona Nobis Pacem» («Даруй нам мир»). Лунатиме він і цьогоріч.

Крім того, відбудеться прем’єра нового гімну «Choirs for Peace», створеного Джимом Папулісом саме до цієї події. За бажанням у кожному місті додатково можуть бути виконані й інші твори

На площі Театральній також виконають «Молитву за Україну» та «Ой у лузі червона калина».

Початок – 13:00.

Акція відбудеться за підтримки Ужгородської міської ради.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар