Прикордонники отримали сертифікати про завершення мовного курсу у Словаччині

жовтня 08 / 2022

У рамках українсько-словацького проєкту “Safe and Inclusive Border between Slovakia and Ukraine (Безпечні та інклюзивні кордони між Словаччиною і Україною)”, з 3 по 7 вересня військовослужбовці Чопського прикордонного загону взяли участь у ІІ курсі поглибленого вивчення словацької мови. До участі у навчанні запросили правоохоронців, які безпосередньо охороняють українсько-словацький кордон.

Метою курсу було інтенсивне вивчення основ словацької мови та специфічної термінології, пов’язаної з виконанням завдань з прикордонного контролю та спільного патрулювання українсько-словацької ділянки кордону.

Нагадаємо, що проєкт «SIBSU» реалізовано Міністерством внутрішніх справ Словаччини, Словацькою асоціацією зовнішньої політики у партнерстві з Державною прикордонною службою України, Державною митною службою України, Ужгородським національним університетом та головним партнером і організатором в Україні – Центром аналізу регіональних ризиків (Світлана Мітряєва, Михайло Коваль, Анатолій Головка).

По завершенні п’ятиденного курсу військовослужбовцям Чопського прикордонного загону вручили сертифікати про успішне завершення навчання.
Директор Центру аналізу регіональних ризиків Світлана Мітряєва подякувала прикордонникам за активну участь у навчаннях, а також висловила сподівання на тісну співпрацю у майбутньому.
Як зазначила пані Світлана, проєкти такого рівня значно покращують взаємодію правоохоронців України та Словаччини, полегшують комунікацію під час здійснення пропускних операцій та спільних патрулювань, а також дозволяють обмінюватися передовим досвідом.



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар