Закарпатська обласна рада звернулась до вищих органів влади щодо вихованців дитбудинків

березня 20 / 2023

Звернення щодо необхідності перегляду термінів виконання плану заходів із повернення дітей, які перебувають в будинках дитини, до родин або влаштування до сімейних форм виховання відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2023 року № 78, обласні депутати спрямували до Кабміну та Мінохорони здоров’я України. Документ схвалили у ході пленарного засідання 9-ї сесії Закарпатської облради, яке відбулося, 16 березня п.р.
У зверненні наголошується, що з початком воєнних дій Закарпатська область стала потужним тилом, який приймає внутрішньо переміщених осіб та підприємства з територій, що наближені або знаходяться у зоні бойових дій. Так, у КНП «Обласний будинок дитини» Закарпатської обласної ради, релоковано комунальний заклад Київської облради «Спеціалізований обласний будинок дитини м. Біла Церква». Всі 35 дітей і 18 дорослих були компактно розміщені і продовжують проживати у закладі.
«На жаль, бойові дії тривають, у складних умовах воєнного стану кількість дітей-сиріт та дітей, які залишилися без опіки батьків, невпинно збільшується, відповідно зростає й потреба у кількості патронатних сімей та будинків сімейного типу», - ідеться у зверненні.
У поточному році вже затверджено план заходів із повернення дітей, які перебувають в будинках дитини, до родин або влаштування до сімейних форм виховання. Відтак, депутати облради просять вищі органи влади при визначенні термінів виконання плану заходів із повернення дітей, які перебувають в будинках дитини, до родин або влаштування до сімейних форм виховання, відповідно до згаданої постанови КМУ, – відтермінувати такі заходи щонайменше на 12 місяців після закінчення воєнного стану.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар