На очисних спорудах Ужгорода працюватиме станція зневоднення осаду, кошти виділили із міського бюджету

січня 23 / 2023


На очисних спорудах Ужгорода працюватиме станція зневоднення осаду, кошти виділили із міського бюджету, про це повідомляють в прес-службі міськради. Днями міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Арсен Мелкумян, керівник КП «Водоканал м.Ужгорода» Станіслав Карташов побували на очисних спорудах та обговорили можливості нового обладнання.

Як відомо, очисні споруди в Ужгороді, на яких використовується технологія природного осушування мулу, що залишався зі стоків після проходження всіх етапів очищення, експлуатуються із 1975 року. Наразі вони зношені на 95%. Особливо критична ситуація під час сильних опадів, коли кількість стоків збільшується на 50-90%: при проєктній потужності 50 тис. метрів кубічних на добу навантаження збільшується майже вдвічі. Також є постійна загроза забруднення неочищеними стічними водами річки Уж, яка впадає у річку Лаборець у Словаччині, та річку Латорицю, яка входить до басейну річки Дунай. Тобто є ризик екологічного забруднення регіону та суміжних територій Словаччини й Угорщини.

Придбання станції зневоднення осаду забезпечить швидке осушування мулу без його накопичення на мулових картах і, є сподівання, стане першим кроком до будівництва нової лінії каналізаційних очисних споруд в Ужгороді.

Детальніше у відеосюжеті:
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар