До Нового року переселенці зможуть заселитися у модульні будиночки у Мукачеві та Сваляві

грудня 23 / 2022
До Нового року переселенці зможуть заселитися у модульні будиночки у Мукачеві та Сваляві

Заступник голови Закарпатської облради Василь Дем’янчук разом із керуючою справами облради, депутаткою облради Мирославою Ливч проінспектували хід робіт із встановлення модульних будиночків для ВПО на території Мукачівського професійного аграрного ліцею ім. Михайла Данканича та Свалявського професійного будівельного ліцею.
Насамперед відвідав навчальний заклад у Мукачеві. Наразі роботи тривають, уже змонтовано та ведуться внутрішні роботи у всіх 11 будиночках, частково і зовнішні. У кожному є по дві житлові кімнати, кухня і санвузол, передбачені системи обігріву, приміщення утеплені за сучасними стандартами.
Також на території проведені окремі роботи із благоустрою: біля будівель доріжки вимощені бруківкою та встановлена огорожа. Керівники будівництва запевняють, що роботи будуть завершені до Нового року. На території уже закладені комунікації: водопостачання і водовідведення, електрика, відтак їх треба підключити до будиночків.
Директор ліцею Василь Ковбаско каже, що планується вирівняти верхній шар землі навколо будівель та закласти газон, аби територія виглядала впорядкованою та служила для відпочинку жителів містечка. Він також зауважив, що проведення окремих робіт із підготовки території для монтування модульних будинків заклад узяв на себе та наразі є проблеми із їх оплатою через фінансові обмеження Казначейства. Тож керівник попросив Василя Дем’янчука посприяти у вирішенні питання щодо погашення заборгованості перед підрядниками за виконані роботи.
Згодом посадовці перевірили хід робіт на території Свалявського професійного будівельного ліцею. Підрядники запевнили, що 6 із запроектованих 10 модульних будиночків до Нового року будуть повністю готові. Підведені усі комунікації: водовідведення і водопостачання та електричні кабелі. Залишилося встановити: сантехнічне обладнання, натяжні стелі, ламінат, плитку. Активно ведуться ремонтні роботи й у будівлі гуртожитку ліцею, що розміщений поруч. Будівельники оцінюють готовність будівлі на 80 відсотків. Залишилося пофарбувати стіни і стелю, встановити ламінат, вхідні двері, сантехнічне та кухонне обладнання, електричні розетки, вимикачі лампи освітлення тощо. Хоч навколо модульних будівель уже встановлені доріжки із бруківки, та ще потрібно провести роботи із благоустрою території навколо гуртожитку.
Підсумовуючи робочий візит заступник голови облради Василь Дем’янчук зазначає: «Радують темпи у Мукачеві, роботи виконуються швидко і якісно. Тож незабаром ми зможемо тут надати житло людям, які рятуючись від жахіть війни знайшли прихисток у нашому краї. У Сваляві темпи виконання робіт через низку причин та й несприятливі погодні умови трохи нижчий ніж хотілося б. Та мусимо врахувати, що й об’єм робіт більший, адже триває й реконструкція приміщень гуртожитку. Сподіваюся, що зовнішні роботи встигнуть завершити до холодів, а відтак й внутрішні. Проаналізувавши стан благоустрою, ми зрозуміли, що доведеться проводити роботи, які раніше не були запроектовані. »
Нагадаємо: Відновлення приміщень у гуртожитку Свалявського професійно-будівельного ліцею та облаштування збірних будиночків на територіях того ж ліцею у Сваляві та Мукачівського професійного аграрного ліцею ім. М. Данканича стало можливим завдяки співпраці Закарпатської обласної ради та Благодійного Фонду «Карітас Чеської Республіки», про що було підписано відповідний договір щодо надання благодійної допомоги у натуральній формі.
Пресслужба Закарпатської облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар