В облраді підписано договір з фондом «Карітас Чеської Республіки» щодо ремонту будівель для ВПО

вересня 29 / 2022

Вчора голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, директор Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад Закарпаття» облради Антон Громовий, директор Свалявського професійно-будівельного ліцею Олександр Власик та Наталія Мацькова — проєктний менеджер Благодійного Фонду «Карітас Чеської Республіки» у Мукачеві підписали договір про надання благодійної допомоги у натуральній формі.
Після перемоги, коли тимчасово розміщені українці зможуть повернутися додому, оновлені приміщення використовуватимуться для потреб студентів та викладачів закладів облради.
Як повідомив Володимир Чубірко, мова йде, зокрема, про понад 670 квадратних метрів, які заплановано відновити у гуртожитку Свалявського професійно-будівельного ліцею та про облаштування збірних будиночків на територіях того ж будівельного ліцею у Сваляві та Мукачівського професійного аграрного ліцею ім. М. Данканича.
За словами Наталії Мацькової, роботи заплановано завершити, за сприятливих погодних умов, до кінця поточного року.
Усім сторонам за підтримку подякував директор Свалявського професійно-будівельного ліцею Олександр Власик і додав, що наразі у гуртожитку закладу мешкають 67 внутрішньо-переміщених осіб, які потребують покращення житлових умов.
«Згідно з укладеним сьогодні договором, на території свалявського ліцею заплановано звести 10 будиночків і 11 таких же на території мукачівського навчального закладу. Ми дуже вдячні благодійному форду Карітас Чеської Республіки за їхню працю. Зі свого боку ми забезпечимо повну та всебічну підтримку. Адже житло для вимушених переселенців – одна із наших найнагальніших потреб сьогодні. Відрадно, що сім’ї, які втікали від війни, матимуть гідні умови життя», — сказав заступник голови облради Василь Дем’янчук, котрий відповідав за координацію співпраці з фондом.
«Вдячна нашим партнерам за турботу про долю внутрішньо-переміщених осіб. Приємно, що обрали саме ці локації. Знаю, що там — відповідальні керівники, які охоче йдуть на співпрацю й націлені на розвиток. Бажаю якнайшвидшого завершення робіт і очікуваного результату», — прокоментувала подію керуюча справами облради Мирослава Ливч.
«Ми хочемо допомогти людям, котрі спустошені війною. Тих, чиї життя повністю зруйновані, бо вони втратили усе, що мали. Ми хочемо дати вимушеним переселенцям фундамент під ногами, щоб вони мали можливість зосередитися на відбудові свого життя», - сказала Наталія Мацькова.
Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар