На Рахівщині напередодні новорічно-різдвяних свят суворо заборонено рубати хвойні дерева

грудня 13 / 2022
☝️На передодні новорічно-різдвяних свят державна лісова охорона ДП «Ясінянське ЛМГ» попереджає потенційних «ялинкових браконєрів» про настання відповідальності за незаконне вирубування хвойних.

❗❗❗Самовільне вирубування ялинок у лісі є злочином і порушенням закоу, що тягне за собою відповідальність!

👉Нагадуємо, що відповідно ст.65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконна рубка дерев тягне за собою накладання штрафу:
📍 на громадян у розмірі від 510 грн. до 1020 грн.
📍 на посадових осіб від 2550 грн. до 5100 грн.

👉Окремо, відповідно до Постанови КМУ від 23.07.2008 № 665 порушниками відшкодовується сума збитків за кожне самовільно зрубане хвойне насадження у лісі згідно встановлених розрахунків залежно від діаметру зрубаного дерева.

✔️Відповідно до наказу керівника підприємства, на період зимових свят, посилено охорону лісового фонду ДП «Ясінянське ЛМГ», сформовано рейдові бригади та здійснюється цілодобове патрулювання лісових масивів з метою недопущення незаконної заготівлі новорічних ялинок.

🙏Зараз багато горя і болю навколо кожного з нас. Кожен особисто для себе вирішує святкувати новорічні свята чи ні. Однак, не зважаючи на буремні часи важкого випробування війною, ми впевнені що, моменти радості дають стимул боротися далі. Тому, плануючи святкування Нового року і Різдва закликаємо бути свідомими не порушувати закон та берегти природу.🌲
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар