Державна лісова охорона ДП «Ясінянське ЛМГ» закликає місцевих мешканців не спалювати суху траву

березня 30 / 2020
Державна лісова охорона ДП «Ясінянське ЛМГ» закликає місцевих мешканців не спалювати суху траву

На теренах Рахівщини настала довгоочікувана весна????. З першими теплими сонячними ???? днями всі мешканці району хутчіш кинулися наводити лад на своїх подвір’ях, прилеглих ділянках, пасовищах і сінокосах. Від зібраного сміття, листя і сухої трави люди традиційно позбавляються сірником, спалюючи непотріб з думкою, що роблять корисну справу для довкілля. ???Однак, кожен такий підпал – злочин проти тендітного світу природи??.
Дуже часто спалення сухої трави переростає у великомасштабні пожежі????. Весняні підпали становлять загрозу для державного лісового фонду, адже можуть призвести до виникнення лісових пожеж. Особливо небезпечним підпал є у вітряну погоду коли вогонь дуже швидко стає неконтрольованим і враз може переміститися з полів, пасовищ і господарських угідь до лісових насаджень, знищуючи на своєму шляху тисячі гектарів здорового лісу. У зоні найбільшого ризику знищення лісовою пожежею - молодняки та посаджені лісові культури. Через суху траву, якої між ними багато, полум’я поширюється активніше і швидко охоплює великі площі. Також вогонь сильніше вражає дерева з молодою корою. Окрім того, лісові пожежі наносять непоправну шкоду тваринному і рослинному світу????????????, а їдкий дим є надзвичайно шкідливим для людського здоров’я????????.
???Працівники державної лісової охорони ДП «Ясінянське ЛМГ» нагадують, що згідно з чинним законодавством спалювати суху рослинність заборонено. Згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за несанкціоноване випалювання сухої природної рослинності винні особи будуть притягуватись до адміністративної відповідальності. За самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф: на громадян – від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 340 грн.), на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1190 грн.).
??Лісівники звертаються з проханням до місцевих мешканців без крайньої потреби не випалювати траву на сільськогосподарських угіддях, які примикають до лісових масивів. Закликають дотримуватись усіх правил безпечного поводження з вогнем і не допустити щоб невинне багаття перетворилося у справжнє стихійне лихо.????????
Державна лісова охорона ДП «Ясінянське ЛМГ» закликає місцевих мешканців не спалювати суху траву
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар